Najnovije

DRUGI PILOT IZ SUHOJA JE ŽIV: Sirijci tvrde da su spasli Rusa iz oborenog aviona! (VIDEO)

Jedan od dvojice pilota koji su se katapultirali nakon što je njihovu letelicu oborila turska vojska spasen je kada ga je pronašla Sirijska armija, rekao je ruski ambasador u Francuskoj, a prenosi Rojters.
(Foto: Jutjub)

(Foto: Jutjub)

- Jedan od dvojice pilota je bio ranjen kada je padobranom počeo da se spušta i ubijen je na krajnje divljački način od strane džihadista u tom reonu. Drugi pilot je uspeo da pobegne. Prema poslednjim informacijama spasen je od strane sirijske armije i već je na putu ka ruskoj bazi - rekao je ambasador Aleksandar Orlov za Evropa 1 radio.Brojni ruski mediji objavili su jutros informaciju, pozivajući se na izvore iz Sirije, da je drugi ruski pilot iz juče oborenog Suhoja – živ i spasen. Ovu informaciju objavila je i državna libanska televizija „Al Majden NJuz“, koja tvrdi da su sirijske snage okružile pilota kada se prizemljio, čuvale su ga dva sata, pre nego što je spasilački helikopter stigao i odveo ga u rusku bazu Hmejm u Latakiji. Operacija spasavanja je ukupno trajala oko šest sati. Televizija ANNA-News je objavila ekskluzivan snimak spasavanja ruskog pilota. Juče je potvrđena smrt jednog od pilota čiji su izmasarirani leš teroristi slikali i objavili na internetu. Uznemiravajuće slike i snimike ubijenog ruskog pilota možete videti OVDE. Tokom pokušaja akcije spašavanja uništen je i jedan ruski helikopter Mi-8 a tom prilikom poginuo je još jedan ruski vojnik. Snimak uništenja Mi-8 možete pogledati OVDE.
Pročitajte još:LAZANSKI: Putin nikad ne prašta izdaju, Turska je mali igrač za RusijuRUSKA REKONSTRUKCIJA: Ovako je izgledao napad turskog F-14 na ruski Su-24 (VIDEO)
Izvor: rt.com, Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA