Najnovije

LAVROV OTKRIVA NOVE DETALJE: Ruski avion srušili Amerikanci!?

MOSKVA - Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, održao je konferenciju za štampu na kojoj je govorio na temu oborenog ruskog aviona Su-24 u Siriji, a tom prilikom je izrazio ozbiljnu sumnju da iza napada na ruski avion stoje Sjedinjene Američke Države.
Sergej Lavrov (Foto: JuTjub)

Sergej Lavrov (Foto: JuTjub)

Lavrov kaže da prema ugovoru o korišćenju američkih aviona, svaki izvršeni napad američkim avionom mora da bude odobren od strane Stejt departmenta. "Postoji pitanje umešanosti SAD-a u obaranje ruskog aviona." - kaže ruski šef diplomatije. SAD zahtevaju od svih članica "koalicije protiv Islamske države" koju predvodi Vašington, da oni koji koriste američke US-MADE borbene avione, odnosno, avione napravljene u SAD-u, moraju koordinirati sva svoja dejstva sa vojskom SAD-a. "Pitam se da li ovi zahtevi podrazumevaju i Tursku. Ako je to tako, onda se pitam da li je Turska tražila dozvolu od vojske SAD-a da svojim američkim borbenim avionima obore - ajde da kažemo "neidentifikovani" - avion na teritoriji Sirije." - kaže Lavrov. Lavrov je rekao da sve izgleda kao dobro planirana operacija i unapred pripremljen napad. „Imamo ozbiljne sumnje u to da se radilo o aktu namere. To veoma liči na planiranu akciju“, rekao je Lavrov na konferenciji za medije.
Pročitajte još:LAZANSKI: Putin nikad ne prašta izdaju, Turska je mali igrač za RusijuPORUKA TURCIMA: Šojgu u Siriju šalje moćno oružjePreživeli ruski pilot stigao u bazu Hmejmim
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA