Najnovije

VOJISLAV ŠEŠELJ TVRDI: Nikolić povezan sa bugarskim tajkunom Vasilevim

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj tvrdi da je raskrinkao je još dve afere vladajućeg režima i prethodnog režima predvođenog Demokratskom strankom. Šešelj je izneo, po njegovim rečima, detaljnu analizu poslovanja Fabrike stakla iz Paraćina i objasnio kako je ovo preduzeće dovedeno do gašenja.
Vojislav Šešelj  (Foto: SRS)

Vojislav Šešelj  (Foto: SRS)

- Bugarski tajkun Cvetan Vasilev kupio je 63,62 odsto vlasništva nad staklarom od JP Srbijagas, po ceni od 35 miliona evra. Vasilev se obavezao da će investirati 22 miliona evra u izgradnju nove fabrike stakla u Paraćinu i modernizaciju postojeće fabrike, kao i da će obezbediti 10 miliona evra za isplatu dugova prema bankama i Fondu za razvoj, kao i polovinu od 4,5 miliona evra, koliko je potrebno za socijalni program.  Obećanja nisu ispunjena i fabrika je, umesto oporavka proizvodnje, dovedena do zatvaranja. U prethodnoj godini, sa 863 zaposlena, ostvareno je nešto više od deset miliona evra prihoda, uz iskazani gubitak od 27 miliona evra. Ukupna vrednost imovine na kraju 2014. godine bila je 58 miliona evra.  Staklara je odstala bez dinara sopstvenog kapitala, pa su obaveze na kraju te godine dostigle 96 miliona evra, ili 38 miliona evra više od vrednosti ukupne imovine - tvrdi lider SRS. Šešelj tvrdi da postoji veza između predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i Cvetana Vasileva. On tvrdi da je  fabrika stakla iz Paraćina nabavila alate u vrednosti od 30.000 evra koji su korišćeni za proizvodnju 10.000 flaša „tomovače”, rakije koju proizvodi predsednik Nikolić. - Nikolića je sa Vasilevim povezao Peđa Trgomen, kraljevački kriminalac koji je trenutno na funkciji savetnika za privredu predsednika Republike - tvrdi Šešelj. Lider srpskih radikala je naveo Mlađana Dinkića i Aleksandra Vlahovićakao krivce za uništavanje celokupne srpske privrede. On je zahtevao hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, zbog činjenice da aktuelni režim nema hrabrosti da se upusti u rešavanje ovih i mnogih drugih malverzacija i kriminalnih afera. Lider SRS Vojislav Šešelj pozvao premijera Vučića da da Gašiću još jednu šansu, a više o tome možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:VUČIĆ: Mi svoj posao želimo da završimo pre kraja 2019. godine!Đorđe Vukadinović: Naprednjaci kao NJuz net
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA