Najnovije

Grčka odbija da proda elektroprivredu

ATINA- Grčka neće nastaviti sa privatizacijom državnog preduzeća za proizvodnju struje PPC, niti sa privatizacijom operatera elektro prenosnog sistema ADMIE.
Grčka (Foto: skai.gr)

Grčka (Foto: skai.gr)

To je izjavio grčki ministar energetike Panajotis Lafazanis. "Ne želimo da prodamo porodično blago grčke države po uvredljivo niskoj ceni", izjavio je grčki ministar finansija Janis Varufakis za radio "Real FM". Zvanična Atina je prethodno obećala kreditorima da neće obustaviti tekući proces privatizacije, podseća Rojters. Državna elekroprivredna korporacija (PPC) je već raspisala tender za prodaju 66-procentnog udela u operateru prenosne mreže ADMIE, a lista potencijalnih kupaca svedena je na nekoliko investitora, među kojima su kineska državna elektroprivreda (SGČ) i italijanski operator prenosne mreže "Terna". "Tender za ADMIE se neće nastaviti. Kompanije nisu dostavile obavezujuće ponude tako da transakcija neće biti završena. To takođe važi i za PPC", izjavio je Lafazanis za grčki dnevni list "Etnos".
Pročitajte još:Keri i Lavrov razgovaraju o Ukrajini, Siriji i Iranu
Grčki ministar finansija Janis Varufakis, koji nosi punu odgovornost za proces privatizacije, izjavio je da grčki zakon omogućava vladi da izmeni uslove prodaje državnih aktiva, kao i da ispita njihovu legalnost. Varufakis je, takođe, rekao da vlada neće poništiti već završene privatizacije, niti će prodavati imovinu po niskim cenama. "Ne želimo da prodamo porodično blago grčke države po uvredljivo niskoj ceni", izjavio je Varufakis. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA