Najnovije

Joksimović: Potrebno je udružiti državu i NVO

BEOGRAD – Da bismo se što pre pridružili Evropskoj uniji potrebna nam je jedna vrsta sinergije, odnosno zajedničkog angažmana države i nevladinog sektora, ocenjuje direktorka Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović.
Jadranka Joksimović - zadužena za EU integracije (Foto: JuTjub)

Jadranka Joksimović - zadužena za EU integracije (Foto: JuTjub)

Istovremeno, istakla je Joksimović za Tanjug, Brisel bi trebalo da prestane sa formalnim porukama Srbiji i da otvoreno prizna da je proces proširenja nedovršen dok se zemlje zapadnog Balkana ne priključe EU. „Čini se da je u ovom trenutku potrebno da svi nekako pomognemo Srbiji da se krene napred”, uverena je Joksimović. Prema njenim rečima, da bismo se zaista što pre pridružili EU potrebna je „jedna vrsta sinergije i podrške kako bi se što široj javnosti objasnilo s kakvim problemima smo suočeni i koji je najkraći, najbolji i najblaži put da te probleme prevaziđemo”, smatra Joksimović.
Pročitajte još:Tahiri: EU će ubrzati dijalog sa Srbijom
Najveću ulogu, kaže, treba da ima civilni sektor, koji bi trebalo da „stalnim obraćanjem i objašnjavanjem” omogući građanima da razumeju s čim Srbija sve treba da se suoči u procesu evrointegracija. U tom kontekstu ona ukazuje da država ne treba svaku kritiku nevladinog sektora da posmatra kao napad, ali i da nevladine organizacije ne treba da kritikuju samo zarad sopstvenog pozicioniranja. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA