Najnovije

DSS: Pitanja za Vladu o prodaji JAT-a

BEOGRAD -  Dugo skrivani, prepravljani i najzad, pod pritiskom javnosti objavljeni ugovori sa Etihadom o prodaji JAT-a, dogovorenoj slobodnom pogodbom, nisu zacrnjeni - kao onaj sa Fijatom, ali sadrže mnogo nejasnoća, spornih, pa i nesumnjivo štetnih rešenja - poručuju iz DSS u današnjem saopštenju.
DSS (Foto: DSS)

DSS (Foto: DSS)

Oni kažu da "ne prođe dan a da predsednik Vlade ne istakne da je Er Srbija ostvarila dobit od 2,7 miliona evra" ali DSS je zatražila  odgovor na pitanja o ovom ugovoru. - Koliki je u 2014. godini bio trošak budžeta Srbije po osnovu ugovorenog popusta od 50% na cenu goriva koje koristi Er Srbija? Za koliko je u 2014. godini umanjen prihod državnog preduzeća Aerodrom Beograd po osnovu ugovorenog popusta na plaćanje aerodromskih taksi? Da li je država kompaniji oprostila 17 miliona dolara duga prema Aerodromu Beograd? Da li je u 2014. godini bilo nekih drugih vidova državne pomoći Er Srbiji: popusta na redovne cene, subvencija, zajmova i slično i u kom iznosu? Koliko je više sredstava  plaćeno iz budžeta Srbije i javnih preduzeća po osnovu ugovorene obaveze korišćenja Er Srbije i Etihada za obavljanje službenih putovanja i u slučajevima kada su konkurentske kompanije jeftinije? - pitaju u DSS. Iz ove stranke poručuju da tek kada se dobiju odgovori na ova pitanja znaće se "koliko je građane Srbije samo  u jednoj godini koštala Er Srbija i istina o njenom `uspešnom` poslovanju".
Pročitajte još:Blizu bankrota: DS u blokadi zbog 29 miliona dugaŠokantno priznanje Šešelja: Mi smo napali ambasadu SAD, Zoran Vujović je došao sa nama
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA