Najnovije

PRIZNAO: Obama upozorio da je rasizam još uvek živ u Americi

SELMA, ALABAMA - Američka rasna istorija "još uvek baca dugu senku na nas", izjavio je američki predsednik Barak Obama na obeležavanju prekretnice američkog pokreta za građanska prava, 50 godina od marša od grada Selme do Montgomerija i 50 godina od potpisivanja Zakona o pravu glasa 1965. godine.
Baraka Obama (Foto: whitehouse.gov)

Baraka Obama (Foto: whitehouse.gov)

Obama je pohvalio ličnosti i aktere pokreta za građanska prava tog doba, nazvavši ih "ratnicima pravde" koji su približili Ameriku savršenijoj uniji, preneo je AP. Hiljade ljudi su se sinoć okupile u gradu Selmi, u državi Alabama, na komemoraciji povodom 7. marta 1965. i tada održanog marša. Predsednik Barak Obama je održao govor na mostu Edmund Petus na kojem je velika grupa aktivista za građanska prava brutalno pretučena pre 50 godina tokom mirnog protesta koji je postao poznat kao "Krvava nedelja", preneo je AP. "Pedeset godina nakon 'Krvave nedelje' naš marš još nije završen, ali se bližimo tome", kazao je prvi afroamerički predsednik SAD.
Pročitajte još:Egipat u šoku: Turistkinja snimila pornić ispred piramida u Gizi (VIDEO)Puni kao brod: Kinezi kupuju ostrvaBela kuća u panici, došlo do nepoznate detonacije!
On je dodao da je diskriminacija otkrivena u izveštaju o praksi policijskih službi u gradu Ferguson u Misuriju ove sedmice pokazala da je potrebno još mnogo rada po rasnom pitanju u Americi, ali je istovremeno upozorio da bi bilo pogrešno reći da napredak nije postignut, izvestio je Rojters. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA