Najnovije

Islamska komisija za ljudska prava optužuje Šarli Ebdo za islamofobiju

LONDON - Islamska komisija za ljudska prava (IHRC), organizacija sa sedištem u Londonu, proglasila je francuski satirični nedeljnik Šarli Ebdo islamofobom godine.
Teror u Parizu (Foto: JuTjub)

Teror u Parizu (Foto: JuTjub)

IHRC obrazlaže da je list zaslužio nagradu zbog 'kontinuiranog podsticanja islamofobnog osećanja kroz karikiranje Muhameda kao teroriste i ismevanja vere". "Stalno ismevanje muslimana je deo kulture mržnje, čija je svrha marginalizacija, dalje otuđivanje i dalje ugrožavanje zajednice koja je 'etiketirana' slično kao što su bili Jevreji u nacističkoj Nemačkoj", navodi se u saopštenju IHRC, prenosi muslimanski portal 5 stubova. Među onima koji "šire dezinformacije o islamu i doprinose stvaranju negativne medijske slike o muslimanima" su i televizija Foks i film "Američki snajper".
Pročitajte još: Bez limita: Merkelova traži formiranje vojske Evropske unije!Skandal: Kolinda se slikala sa ustaškim grbom! (FOTO)
Najveći islamofob godine je i britanska ministarka policije Tereza Mej, koju optužuju da je "vodeća snaga u uvođenju represivnih zakona usmerenih protiv muslimanskih zajednica". Dodeljene su i pozitivne nagrade, a među njihovim dobitnicima su se našli i stanovnici gradića Kold Lejk u Kanadi, koji su svojim sugrađanima pomogli da očiste i poprave đžamiju uništenu u antimuslimanskom napadu prošle godine. Izvor: 24sata.hr  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA