Najnovije

Nemački ambasador: Srpska privreda još uvek nije pokrenuta!

BEOGRAD - Privreda u Srbiji nije stvarno pokrenuta uprkos hrabrim reformskim koracima Vlade Srbije, izjavio je danas ambasador nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm koji je ipak ocenio da se reforme kreću u dobrom pravcu.
Ambasador Vilhelm (Foto: JuTjub)

Ambasador Vilhelm (Foto: JuTjub)

On je na predstavljanju rezultata ankete o uslovima poslovanja u Srbiji za 2015. godinu Nemačkog-srpskog privrednog udruženja rekao da rezultati reformi još nisu stigli, ali da je Srbija na dobrom putu. U anketi koja je pokazala takve rezultate, učestvovala je 101 nemačko/srpska firma od kijih 44 odsto smatra da je proces reformi zadovoljavajući, za oko 42 odsto je on nezadovoljavajući, a samo 14 odsto njih smatra da je proces reformi dobar. Vilhelm je ocenio da je početak pregovora sa EU važan za privredni razvoj zemlje, ali i ukazao da u Srbiji nedostaje preduzetnički duh, što je dugotrajan proces jer se moraju promeniti navike stečene u komunističkom dobu. Anketa je pokazala da su glavne prepreke i zamerke preduzetnika nedostatak pravne sigurnosti i predvidivosti ekonomske politike, borba protiv korupcije i kriminala koja još nije na zadovoljavajućem nivou, kao i obimne birokratske procedure.
Pročitajte još:Patrijarh Kiril: Ako ekstremisti ISIL-a sve zločine čine u ime Islama onda oni žele da satanizuju Islam u očima sveta!PARANOJA ZBOG PARADE: MSP Srbije traži od Nikolića da u Moskvu ne šalje vojsku, nego veterane!
Anketa je pokazala i da bi 88 odsto nemačkih privrednika u 2015. ponovo odabrali Srbiju kao mesto za investicije, što je za nekoliko procenata niže nego prošle godine kada se za to izjasnilo 92 odsto nemačkih privrednika. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA