Najnovije

Pušilin: Ukrajina gomila snage na granici sa DNR

DONJECK - Denis Pušilin, zvanični predstavnik DNR, upoznao je misiju OEBS o novim kretanjima armije Ukrajine, ističući da, po svemu sudeći, Kijev sprema nova veća ratna dejstva protiv DNR i LNR.
Denis Pušilin (skrinšot RT)

Denis Pušilin (skrinšot RT)

O tome svedoči i sve veći broj svakodnevnih otvaranja vatre sa strane ukrajinske armije po našim položajima i na teritoriju DNR, kaže Pušilin. Kijev ne namerava da ispunjava tačke Minskog sporazuma, istakao je Pušilin. Zamenik ministra odbrane DNR, Edvard Basurin, ukazao je misiji OEBS da su ukrajinci formirali već sedam jedinica opremljenih raketnim sistemom "Grad" i da je sasvim izvesno da će uslediti jaki artiljerijski napadi i udari na pozicije armije DNR, ali kao što je to bilo i ranije, i na naseljene tačke u kojima živi obično stanovništvo. Basurin je rekao da je u poslednje vreme broj dnevnih napada sa 30 porastao na 50, te da to nikako više ne može biti smatrano pojedinačnim incidentima i provokacijama.
Pročitajte još:SAMIT UKRAJINA-EU: Francuska i Nemačka „kuju zaveru“ protiv Ukrajine!?Evo koje vojnike je Srbija poslala na paradu u Moskvu (FOTO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA