Najnovije

Ako NATO zapreti Srbiji, ruske rakete sa Krima su tu za par minuta

Igor Panarin je rekao da sad kada je Krim deo Ruske države, Srbija je mnogo bliža Rusiji i ukoliko bi Srbija približila svoje odnose sa Rusijom, onda bi sigurno Moskva zaštitila sve srpske interese. NATO više ne bi mogao da radi sa Srbijom šta hoće.
Prof. dr Igor Nikolajevič Panarin, koordinator Analitičke asocijacije ODKB (Foto: FB)

Prof. dr Igor Nikolajevič Panarin, koordinator Analitičke asocijacije ODKB (Foto: FB)

Poznati ruski geopolitičar Igor Panarin, učestvujući na okruglom stolu „Novi bezbednosni izazovi u Evropi i Evroaziji i uloga Srbije“ izjavio je da će Rusija sa Krima uz pomoć svojih raketa sačuvati Srbiju ukoliko bude potrebno. On je rekao da sad kada je Krim deo Ruske države, Srbija je mnogo bliža Rusiji, ukoliko bi Srbija približila svoje odnose sa Rusijom, onda bi sigurno Moskva zaštitila sve srpske interese. NATO više ne bi mogao da radi sa Srbijom šta hoće i ucenjuje njen neutralni položaj. – Ukoliko bi NATO pokušao vojno da izvrši pritisak na Srbiju kao 1999, ruske rakete sa Krima bi bile za par minuta u svim NATO bazama na Balkanu – zaključuje Panarin.

NATO proizvodi haos

“Postoji velika opasnost od zahuktavanja konflikta duž avganistansko-tadžikistanske granice sa Rusijom, brine nas građanski rat u Ukrajini, napeta situacija u Pridnjestrovlju, kao i nestabilnost na Kavkazu. Sve je to pokazatelj da postoje sile kojima je u interesu destabilizacija Evroazije. Pored toga, podaci pokazuju da je proizvodnja narkotika u Avganistanu 40 puta veća od kada su tamo prisutne NATO trupe, a uprkos prisustvu Alijanse rast proizvodnje droge se nastavlja. Takođe, navodi Panarin, primetno je i povećano prisustvo NATO trupa duž granice zemalja članica ODKB. “Stiče se slika da je strategija zapadnih zemalja da uvede hibridni rat u Evroaziji zarad nestabilnosti celog regiona, a glavni cilj je uspostavljanje haosa što je i dovelo do građanskog rata u Ukrajini”, ističe Panarin.
Pročitajte još:Pjongjang može da lansira rakete na SAD?SLUČAJ NJEMCOV: Ukrajinska manekenka saučesnik u ubistvu
Izvor: sputniknews,Srbin info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA