Najnovije

SRPSKO RUSKO BRATSTVO: Borci DNR u rovovima skupljali novac i poslali pomoć za Srbe na Kosmetu

ŠTRPCE - Iako je humanitarna situacija u Novorusiji jako teška, borci Novorusije prikupili su finansijsku pomoć i uputuli je na Kosovo i Metohiju preko organizacije na Kosovski front. Zanimljivo je da ista organizacija prikuplja pomoć u Srbiji za Novorusiju, ali svaki put kada je iisporučena pomoć u Novorusijim borci DNR bi se organizovali i uputili pomoć na Kosmet. 
Foto: Srpska.ru

Foto: Srpska.ru

- Prijateljstvo ruskog i srpskog naroda je večno i neraskidivo. O tome koliko su čvrste veze koje spajaju naša dva bratska naroda svedoči gotovo neverovatan primer ruskih boraca i ratnika iz Novorusije, koji su u trenutku kada pušakama brane svoju slobodu organizovali akciju prikupljanja pomoći za srpski narod na Kosovu i Metohiji. U trenutku kada im svaka rublja znači mnogo ruski borci sakupili su novčanu pomoć u vrednosti od 100.000 dinara koju su preko predstavnika organizacije Kosovski Front uručili višedetnim porodicama na Kosovu i Metohiji - saopštavaju iz Kosovskog fronta- Pomoć je najpre uručena osmočlanoj porodici Stanišić iz sela Sevce,opština Štrpce,u kojoj žive baka i majka sa šestoro dece. Niko od njih ne radi, žive od socijalne pomoći. Nedavno su imali dva smrtna slučaja u porodici - umro je otac dece i njihov deda.  U istom selu pomoć je dobila u porodica Markagić koja broji devet članova,od kojih je sedmoro dece.Porodica teško živi jer roditelji nigde ne rade. Deca iz ove porodice su najbolji učenici u školi uprkos teškoj situaciji. U selu Vrbeštica, takođe u opštini Štrpce pomoć je dobila šestočlana porodica Orlović, u kojoj je četvoro dece. Roditelji nigde ne rade. Pomoć je uručena i LJubiši Orloviću iz istog sela, koji živi sa suprugom i troje dece. Dugo vremena proveo je na ratištu u Bosni, Hrvatskoj i na KiM kao dobrovoljac. Ne rade nigde, ni on ni supruga. Pomoć je uručena i monasima, bratiji manastira Sveti Arhangeli kod Prizrena koji će u svojim molitvama pomenuti ruski narod, a pre svega narod i borce Novorusije.  Porodica Stanojković iz sela Sušice, u kojoj je dvanaestoro dece, dobila je 100 evra pomoći i zahvalnicu za učešće u akciji ''Jugovići'' koja ima za cilj pomoć i podršku mnogodetinim srpskim porodicama.   - Ova Vaskršnja akcija je sprovedena sa ciljem da se u porodicama i manastiru na okupiranom Kosovu i Metohiji oseti bar malo radosti za naš pravoslavni praznik Vaskrs.  Ovom prilikom se zahvaljujemo,pre svega Zvonku Mihajloviću i Slaviši Popoviću, kao i Raši Ristiću i Ivici Ivkoviću koji su pomogli da se ova akcija realizuje na terenu – istakao je Željko Đurović, predstavnik organizacije Kosovski front. On je na kraju dodao i kako ova pomoć pored materijalne ima i izrazitu simboličku vrednost jer je Srbima na Kosovu i Metohiji pokazano da nisu sami i da ruska braća misle na njih i u najtežim trenucima.
Pročitajte još:Vođa „Desnog sektora“ pion u rukama SADPogledajte šta je snajperista Berić zatekao na mestu gde je prvi put ranjen: Duša mi je plakala
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA