Najnovije

DŽIHADISTI NAPALI FRANCUSKU: Odsekli čoveku glavu i ostavili crnu zastavu ISIL (VIDEO)

PARIZ - Jedan čovek pronađen je obezglavljen, dok je nekoliko njegovih kolega ranjeno u napadu na fabriku gasa u Sen Kventin Falaveru, nedaleko od Grenobla, grada na istoku Francuske.
Odsekli čoveku glavu i ostavili crnu zastavu ISIL (Foto: RIA novosti)

Odsekli čoveku glavu i ostavili crnu zastavu ISIL (Foto: RIA novosti)

Jedna osoba već je uhapšena u vezi s ovim zločinom, javlja televizijski kanal BFMTV. Mediji javljaju da su se dva muškarca dovezla u krug fabrike, a da se zatim čulo nekoliko eksplozija. Posle toga je obezglavljeno telo pronađeno blizu ulaza u fabriku.Na ulaznu kapiju bila je nabijena glava žrtve i uz nju bila je zakačena poruka na arapskom. Tu je pronađena i ova crna zastava ISIL."Obezglavljeno telo jednog čoveka nađeno je kod fabrike, ali zasad nije jasno da li je telo tu doneto ili ne", navode mediji. Istraga je u toku, a policija sumnja na teroristički napad. Ministar unutrašnjih poslova Francuske Bernar Kazenov pošao je u Grenobl kako bi lično rukovodio istragom. Ovaj napad dogodio se ni šest meseci otkako su islamistički teroristi napali redakciju satiričnog lista Šarli ebdo u Parizu i još nekoliko meta u prestonici Francuske i okolini i ubili 17 ljudi. Francuski predsednik Fransoa Oland rekao je da je počinilac današnjeg terorističkog napada na fabriku gasa na jugoistoku Francuske možda imao i pomagača. - Napad je izvršen vozilom koji je vozila jedna osoba, verovatno uz pomoć suvozača - rekao je Oland, i dodao da je "osumnjičeni za napad uhapšen i identifikovan". Predsednik Oland je takođe dodao da je napad počeo jutros "oko 10 sati", kada je automobil probio kapiju i zakucao se u gasni kanister izazvavši eksploziju. - Namera je bez sumnje bila da se izazove eksplozija. To je bio teroristički napad, pošto je otkriveno obezglavljeno telo sa islamističkim natpisima. U ovom trenutku imamo jednu žrtvu i dvoje povređenih - rekao je Oland. On je dodao da su u taj region i na ostale industrijske lokacije poslate jake policijske snage kako bi sprečile bilo kakve dodatne incidente. Oland hitno napušta samit EU u Briselu, i danas se vraća u Francusku, gde je zakazao je za popodne sastanak saveta odbrane. Jedan neimenovani izvor je rekao da je kod kapije pronađeno jedno obezglavljeno telo, ali da glava nije odsečena u eksploziji. Na mestu napada, rekao je on, pronađene su dve zastave, jedna bela a druga crna, sa napisima na arapskom. Francuska policija evakuisala je područje u blizini fabrike. Francuski premijer Manuel Vals naredio je da se povećaju mere bezbednosti na "osetljivim mestima" u blizini fabrike gasa. Postrojenje pripada kompaniji "Er produkts" iz SAD, koja se bavi gasnom tehnologijom, a u skladištu se nalaze opasne materije poput vodonika i zapaljivih hemikalija.
Pročitajte još:ADVOKAT TOMA FILA: Sledi smejurija, doček Orića u Bosni kao heroja i njegovo puštanje(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Islamisti zarobljenike zaključali u kavez i udavili u bazenu!
Izvor: Russia Today , sputniknews.com, Kurir, Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA