Najnovije

Ukrajina: U sukobu "Desnog sektora" i policije troje poginulih

Najmanje tri osobe su poginule, a 13 je ranjeno u sukobu u gradu Mukačevo na zapadu Ukrajine, saopšteno je danas iz ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova.
Fašističke metode, foto: Veteranstoday.com

Fašističke metode, foto: Veteranstoday.com

Tokom vikenda, pripadnici ukrajinskog ekstremnog i profašističkog pokreta "Desni sektor" počeli su proteste u nekoliko gradova, uključujući Kijev i Lvov. Protesti su organizovani nakon sukoba između policije i članova "Desnog sektora" u Mukačevu. "U sukobu je poginuo jedan civil i dva pripadnika `Desnog sektora`. Povređeno je 13 osoba", rekao je portparol ukrajinskog MUP-a Andrij Ševčenko. Posle pucnjave u Mukačevu, državni tužilac pokrenuo je istragu o ovom slučaju, koji se tretira kao teroristički napad. Istovremeno, odgovornost za hakerski upad na profil ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu preuzeli su takođe članovi "Desnog sektora". "Profil Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu na `Tviteru` preuzeo je `Desni sektor`", navodi se u jednoj od poruka ostavljenih na profilu.
Pročitajte još:UN: U konfliktu u Iraku poginulo 15.000 civilaMerkel: Grčki put ka privrednom rastu biće dug i težakNATO strepi od jačanja veze Grčke i Rusije
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA