Najnovije

Formiraju srpski odred u Novorusiji? Traži se 50 dobrovoljaca

DEBALJCEVO - Grupa srpskih dobrovoljaca koja se nalazi u Debaljcevu, uz podršku ljudi u Rusiji i Srbiji, odlučna je u nameri da u Novorusiji formira Odred Srpske Husarije (OSH) "Imperator Nikolaj Drugi". U proglasu koji su objavili oni pozivaju Srbe da im se pridruže u Novorusiji.
Srpski dobrovoljci u Debaljcevu (Foto: Fejsbuk)

Srpski dobrovoljci u Debaljcevu (Foto: Fejsbuk)

- Pozivam sve Srbe iz otadžbine ili dijaspore koji prate situaciji u Ukrajini da svojom hrišćanskom i bratskom solidarnošću pomognu da narod Novorusije ne doživi sudbine naše Republike Srpske Krajine i Kosova. Mnogo ruskih vojnika je položilo svoj život na oltar naše otadžbine i da nije bilo Rusije, ni Srbije ne bi bilo, niti budućnosti za nas narod - poručuju iz OSH. Oni u svom saopštenju navode istorijske primere pomoći Rusa Srbiji a zatim pozivaju da se uzvrati istom merom. - Prijem u redove Odreda otvoren je za 50 dobrovoljaca, od 22-35 godina starosti, sa ili bez vojnog iskustva, muškog ili ženskog pola, zdravstveno sposobni, dobre fizičke i psihičke forme. Rok prijema u jedinicu je 11. avgusta 2015 godine. Potrebni ste Rusiji, potrebni ste svojoj braći - navodi se u proglasu. Oni napiminju da se u Odred dolazite na sopstvenu odgovornost i sopstvenim sredstvima, a rizik za sve što se može desiti tokom puta ili na frontu je odgovornost dobrovoljaca. - Jedinica će brinuti za vaše lične potrebe od momenta pristupanja istoj - navodi se u pozivu. Takođe naveden je imejl st.georgedefence@yandex.ru kao način prijave. Pravda je stupila u kontakt sa srpskim dobrovoljcima u Debaljcevu koji su potvrdili autentičnost proglasa. - U Debaljcevu trenutno ima sedam i želimo da povećamo prisustvo Srba u Novorusiji - kaže jedan od srpskih dobrovoljaca. Pravda podseća da je grupa od osam dobrovoljaca koja se u Srbiju vratila iz Novorusije osuđena pred domaćim sudovima, a više o tome možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:MLADIĆ MUSLIMANIMA: Ja vas i vašu decu spašavam a naša su pobijena 92. godine u kanjonu Žepe (VIDEO)Srpski dobrovoljci u Novorusiji se okupili na Vidovdan (FOTO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA