Najnovije

MEDVEDEV PRED PUT U SLOVENIJU: Besmisleno je ucenjivati Rusiju

Premijer Ruske federacije Dimitrij Medvedev dolazi večeras u zvaničnu dvodnevnu posetu Sloveniji tokom koje će sutra prisustvovati svečanosti kod Ruske kapelice na planinskom prelazu Vršič, u Julijskim alpima, razgovarati sa najvišim predstavnicima zemlje domaćina i potpisati nekoliko međunarodnih sporazuma.
Medvedev (Foto :RIA.ru)

Medvedev (Foto :RIA.ru)

Poseti visokog gosta iz Rusije se u Sloveniji pridaje veliki značaj, jer će tokom nje biti obavljeni značajni politički razgovori. Ruska kapelica na prelazu na 1.611 metara nadmorske visine, koju decenija održavaju Slovenci, a posebno Opština Kranjska Gora, postala je simbol rusko-slovenačkog prijateljstva. U intervjuu za list Delo, ruski premijer je pored ostalog rekao da s Rusijom ne treba razgovarati s pozicije moći, i da Rusiju ne treba ucenjivati "što dokazuje i čitava Ruska istorija". On je izrazio žaljenje što su, kako je rekao, Evropska unija (EU) i SAD referendumsku odluku građana poluostrva Krim o priključenju Rusiji iskoristili za uvođenje "protivruskih mera". - Put sankcija je besmislen i kontraproduktivan - ocenio je on i dodao da "zbog sankcija trpe obe strane." Medvedev je ukazao da "niko nema koristi od smanjenja trgovine, a posebno od veštačkih prepreka koje su motivisane dnevno-političkim odlukama". - Da li su sankcije postigle svoj cilj? Naravno da nisu. Da li su otežale život? Jesu, ali ni izdaleka samo Rusiji. I sami dobro vidite da su u mnogo pogleda kao bumerang udarile po onima koji su ih uveli - naveo je pored ostalog premijer Rusije u intervjuu za Delo. Medvedev će sa domaćinima potpisati sporazume o saradnji u kulturi, kao i sporazum o zajedničkom nastupu na trećim tržištima. Povodom dolaska premijera Rusije, sinoć je pred prepunim gledalištem Letnje scene "Križanke" u LJubljani toplo pozdravljen koncert ansambla "Rus" iz grada Vladimira.
Pročitajte još:SEDAM HILJADA VOJNIKA NA GRANICI: Ukrajina napada Pridnjestrovlje!?Asad najavio opštu amnestiju za vojne dezertereAmerički general Votel: Putin želi i stvara konflikte na granicama Rusije
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA