Najnovije

Građani Mladenovca ne žele centar za azilante na svojoj teritoriji

Na teritoriji opštine Mladenovac, u selu Mala Vrbica, u planu je izgradnja centra otvorenog tipa za azilante. Na prostoru nekadašnje vojne kasarne u planu je izgradnja centra koji bi prihvatao veliki broj azilanata. Stanovnici Male Vrbice i Mladenovca su protiv izgradnje centra, a u cilju stopiranja izgradnje prikupili su 10 000 potpisa protiv tog plana. 
Građani Mladenovca ne žele centar za azilante na svojoj teritoriji (Foto: Pravda)

Građani Mladenovca ne žele centar za azilante na svojoj teritoriji (Foto: Pravda)

Opština Mladenovac je najsiromašnija opština Beograda, fabrike su zatvorene, a jedini spas građani vide u tome što Mladenovac ima status Banje. Mladenovac se nalazi u podnožju planine Kosmaj, ima čuvenu Seltres banju, a nekada je bio poznat po velikom broju jakih fabrika kao što su "Keramika Mladenovac", "Petar Drapšin"... Građani su zabrinuti zbog želje vlasti da naprave prihvatni centar i svi su složni u oceni da će to biti samo teret na plećima Mladenovčana. Konstantno protestuju, skupljaju potpise protiv azila i zahtevaju da se izgradnja obustavi. Različitih profesija, znanja, obrazovanja, društvenog i imovinskog statusa, ali svi sa jednim istim ciljem, da zaustave izgradnju centra. Svi ti ljudi traže nova radna mesta, razvijanje banjskog turizma, podizanje uslova života u opštini. Ističu da nisu fašisti, rasisti, da nikoga ne mrze već samo žele da zaštite svoju opštinu koja je već na rubu propasti.
Pročitajte još:TALAS MIGRANATA IDE KA SRBIJI: 4 miliona izbeglica iz Grčke kreće ka Beogradu!JEDINSTVO SRBA I ALBANACA: „Nećemo centar za migrante na jugu Srbije!“
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA