Najnovije

BRISELSKI IDIOTI: Evropska komisija se obratila Rusiji, a pogledajte zašto!

BRISEL - Evropska komisija je uputila javni dopis ruskim vlastima u kojem apeluju da "Rusija prizna evrointegracije Ukrajine njenim suverenim izborom".
Evropska Unija (Foto: Pixabay)

Evropska Unija (Foto: Pixabay)

Ukrajina je potpisala sporazum o zoni slobodne trgovine sa Evropskom Unijom i on na snagu stupa 1. januara 2016. godine. "Rusija je dužna da ne koči taj proces." - navodi se u saopštenju Evropske komisije. Rešenje o zoni slobodne trgovine i odnosima sa Evropskom Unijom je bilo suvereni izbor Ukrajine, druge zemlje ne smeju da se mešaju u to, poručuju iz Evropske komisije. Evropska komisija je navodno ovaj dopis uputila Moskvi zbog toga što je Rusija proširila listu proizvoda koji ne smeju da se uvoze iz Ukrajine na rusko tržište. EK u tom smislu želi da predstavi ruske sankcije "agresijom na Ukrajinu", a činjenice su sasvim drugačije. Rusija je Ukrajini uvela kontra-sankcije, jer se Ukrajina priključila paketu sankcija koje Zapad uvodi Rusiji. Građani EU, po svemu sudeći, dobro treba da razmisle ko ih vodi, jer je ovakav cirkus od politike, blago rečeno, idiotizam, potpuno neuvažavanje interesa građana Evropske Unije i enciklopedijski primer političke neodgovornosti i igranja sa životima ljudi.
Pročitajte još:Amerika šalje „stare“ avione za borbu sa RusijomDONBAS: Za poslednjih 24 časa izvršeno 65 udara na DNR
Moskva je ranije upozoravala Kijev da će zona slobodne trgovine sa EU povući posledice u odnosu na položaj Ukrajine na tržištu Evroazijskog saveza, ali daleko od toga da je reč o agresiji ili osvetničkim ekonomskim potezima. Reč je o realnim ekonomskim procesima zaštite interesa članica Evroazijskog ekonomskog saveza. Najnoviji paket sankcija koje je Moskva uvela Ukrajini sigurno nisu zasnovane na okretanju Kijeva ka EU, nego na činjenici da je Kijev uveo sankcije Rusiji. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA