Najnovije

Ukrajinci napali Slavjanoserbsk

Ukrajinske snage bezbednosti granatirale su Slavjanoserbsk. Slavjanoserbsk je grad koji su osnovali Srbi, a nalazi se na teritoriji Luganske republike. U prošlogodišnjem oslobađanju grada učestvovali su i srpski četnici. Kako navode lokalne vlasti, ukrajinske snage minobacačima gađaju stambene objekte. 
Slavjanoserbsk (Foto: Gugl mappe)

Slavjanoserbsk (Foto: Gugl mappe)

U DNR broj mrtvih nakon granatiranja dostigao pet, a osam civila je ranjeno. Pprema saopštenju policije pod vatrom su Donjeck, Iasinovataja, Gorlovka i Telmanovo. Uništene su desetine domova, a granate su pogađale škole i vrtiće, uništeni su dalekovodi. U sedištu vojne operacije tvrdio da Kijev zadržava pravo da se vrati na front oružja kalibra više od stotinu milimetara. DNR tvrdi da je ukrajinska vojska u stanju visoke borbene gotovosti, i da na liniju fronta doprema moćne rakete. Bezbednosne snage su spremne da počnu sveobuhvatnu rat u Donbasu, a to potvrđuje nagli porast broja vojne tehnologije u svim oblastima u kojima ukrajinska vojska pokrene ofanzivu. Trenutno se na liniji razgraničenja nalazi oko 90 hiljada vojnika Ukrajine. U međuvremenu, danas je postalo poznato da ukrajinske službe bezbednosti planiraju niz terorističkih napada na svojoj teritoriji uoči Dana nezavisnosti Ukrajine, da bi posle istih okrivili rukovodstvo Donjecke i Luganske Narodne Republike.  To je izjavio zvanični predstavnik Ministarstva odbrane DNR Eduard Basurin. On je naglasio da takve akcije kijevske vlasti trebaju da posluže kao opravdanje za napad na Donbas.
Pročitajte još: RAT NA PRAGU: Amerikanci i Britanci obučavaju Ukrajince za borbuŠOK U KIJEVU: Apsolutna većina ukrajinskih vojnika je spremna da prebegne na stranu Novorusije
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA