Najnovije

PUTINOVA GARDA TRENIRAĆE SRPSKE SPECIJALCE: Vojska Srbije na zajedničkoj vežbi sa Rusima!

Specijalci Vojske Srbije imaće zajedničke vežbe sa svojim kolegama iz Vojske Rusije, potvrdio je ministar odbrane Bratislav Gašić.
Naši gardisti u Moskvi (Foto: Fejsbuk/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije)

Naši gardisti u Moskvi (Foto: Fejsbuk/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije)

– Vojska Srbije (VS) je neutralna i želi da gradi dobre odnose sa vojskama četiri stuba naše spoljne politike – SAD, Rusijom, Kinom i EU – izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić, uz napomenu da je prioritet Srbije ulazak u EU, kao i to da će vojna vežba sa Rusijom biti održana kako je i planirano. Ambasador SAD Majkl Kirbi rekao je da je Srbija slobodna zemlja i da može da sarađuje s kim god poželi. Zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov prokomentarisao je rezultate susreta ministara odbrane Srbije, Bratislava Gašića i Rusije Sergeja Šojgua. Ruska strana pozitivno razmatra zahtev za obuku srpskih specijalista na fakultetima Ministarstva odbrane Rusije, saopštio je zamenik Ministra odbrane. – Tokom sastanka Ministara odbrane Rusije i Srbije razgovaralo se o najaktuelnijim pitanjima rusko-srpske saradnje u vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji, kao i o nastavku jačanja zajedničkih vojnih veza – rekao je Anatolij Antonov. Posebna pažnja je bila poklonjena zajedničkim vojnim vežbama kopnenih snaga, vojno-desantnih i vojno-kosmičkih snaga "Slovensko bratstvo — 2015" koje će biti održane na teritoriji Rusije, rekao je zamenik ministra odbrane Rusije. – U ovim vežbama će učestvovati i naši beloruski partneri – naglasio je Antonov i podsetio da su poslednje zajedničke vojne vežbe bile održane u oktobru 2014. godine u Srbiji i postale su jedne od najznačajnijih događaja koje su imale praktični značaj. – Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu predložio je svom srpskom kolegi da sledeće godine održe zajedničke taktičke vojne vežbe jedinica Vojno-desantnih snaga u Srbiji – pojasnio je Antonov. Prema njegovim rečima, paralelno sa rusko-srpskim vojnim vežbama, povećanju nivoa borbene gotovosti srpskih vojnika doprinosi njihovo učešće u „Međunarodnim vojnim igrama 2015“. Ruska strana je pozitivno razmotrila zahtev za obuku srpskih specijalista na fakultetima Ministarstva odbrane Rusije, saopštio je zamenik Ministra odbrane.
Pročitajte još:MAKEDONCI OBEĆALI: Pustićemo sve migrante da prođu; U Srbiju stižu puni vozoviIPAK NISMO SAMO TRANZIT: Evropa Srbiji vraća migrante i ostaće ovde!
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA