Najnovije

DS: Srbija i građani moraju da se sa pijetetom odnose prema žrtvama zločina u Srebrenici

BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) poručila je danas da Srbija i njeni građani imaju moralnu obavezu da se sa najvećim mogućim pijetetom odnose prema zrtvama zločina u Srebrenici.
Nataša Vučković (Foto: JuTjub)

Nataša Vučković (Foto: JuTjub)

Potpredsednica Vlade u senci DS-a Nataša Vučković rekla je da je uslov za pomirenje u regionu da Srbija i njeni građani imaju jasan stav prema onome što se dogovdilo u Srebrenici i da taj stav u svom politickom i građanskom ponašanju jasno iskazuju. Vučković je, na konferenciji za novinare nakon sednice Vlade u senci DS-a, rekla i da je DS podržala akciju nevladinih organizacija "Sedam hiljada", koja je bila planirana za sutra, jer je to, kako je rekla, bio građanski način izražavanja saosećanja sa zrtvama i njihovim porodicama. Govoreći o neizglasavanju Rezolucije o Srebrenici u SB UN, Vučković je rekla da je to bio "diplomatski promašaj" naše države, jer nismo na vreme imali informacije da se takva akcija sprema. "Da li će se trenutna pobeda, kako danas ocenjuju taj događaj, sačuvati kao pobeda ili će se pokazati kao Pirova pobeda, zavisi od procesa koji su neposredno pred nama", rekla je Vučković.
Pročitajte još:Otkriven skrivani snimak Alije Izetbegovića: Nije bilo više od 3000 žrtava u Srebrenici!Čanak hvali premijera: Vučić se promenio, Nikolić nije!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA