Najnovije

HAOS U PARLAMENTU: Radikali zauzeli skupštinsku salu, ne daju da počne glasanje o promeni Ustava

KIJEV - Pripadnici Radikalne partije Olega LJaško upali su rano jutros u ukrajinsku Radu i zabarikadirali se u sali. Oni na ovaj način žele da spreče glasanje o amandmanima na Ustav kojim bi Donbas dobio veću autonomiju, u skladu sa sporazumom iz Minska.
Radikali zaposeli Radu (Foto: Pravda.ua(

Radikali zaposeli Radu (Foto: Pravda.ua(

Zasedanje koje je trebalo da počne u 11 pomereno je za 12 sati dok radikali odbijaju da odblokiraju vrata za ulazak u salu. Paralelno sa blokadom skupštinske sale, ispred Rade je okupljen veliki broj pristalica Radikalne partije. Ispred zgrade pristižu sve veće snage policije.Poslanik Rade i nekadašnji komandant bataljona "Azov"Igor Mosijčuk kaže da je situacija na ivici izbijanja građanskog rata, a da je glavni sukob među desnim snagama od kojih je deo odlučuo da glasa za izmenu Ustava. - Neslaganja su velika ali svi se slažu da se po svaku cenu mora sprečiti oružani sukob između patriota koje pripadaju različitim frakcijama - rekao je on.
Pročitajte još:Zeman: Izbeglice mogu da donesu bolesti, terorizam, getaJE L’ GA ZATO MRZE? Ovo su „najteži zločini“ Bašara al-Asada za poslednjih 15 godina
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA