Najnovije

Lavrov proziva predsednika SAD: Obama nije govorio istinu o raketnom štitu u Evropi

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da, kako izgleda, američki predsednik Barak Obama nije govorio istinu kada je 2009. godine govorio o ukidanju potrebe za planiranim raketnim štitom u Evropi ukoliko sa Iranom bude postignut sporazum o nuklearnom programu Teherana.
Sergej Lavrov (Foto: RIA novosti)

Sergej Lavrov (Foto: RIA novosti)

"Predsednik Obama je 2009. godine javno rekao da, ukoliko iransko nuklearno pitanje bude rešeno, neće biti potrebe za raketnom odbranom u Evropi. Izgleda da nije govorio istinu", rekao je Lavrov, kako je navedeno u transkriptu intervjua koji je dao azijskom novinskom kanalu, a koji je objavljen na vebsajtu ruskog ministarstva, prenosi Rojters. Reagujući prošlog meseca na sporazum koji je Iran sa svetskim silama postigao o svom nuklearnom programu, šef ruske diplomatije je ocenio da taj sporazum otklanja prepreke na putu formiranja koalicije za borbu protiv Islamske države i drugih terorističkih grupa i istakao da će Rusija od SAD očekivati otkazivanje planova o uspostavljanju evropskog segmenta protivraketne odbrane.
Pročitajte još:Putin još ne diže ruke od Asada„Sve je ovo tanko, udarite Rusima na naftu“A evo i šta je Karl Bilt tvitovao o Oluji…
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA