Najnovije

OTKRIĆE: Rusija je od danas još veća - pronađene nove ruske teritorije!

MURMANSK - Naučna ekspedicija koja deluje u okviru Severne flote Ruske Federacije pronašla je nove teritorije na Arktiku, čime je, kako javlja agencija RIA Novosti, od danas Rusija postala još veća.
Jedan od ruskih brodova na Arktiku (Foto: JuTjub)

Jedan od ruskih brodova na Arktiku (Foto: JuTjub)

Naime, u blizini Zemlje Franca Jozefa i arhipelaga Novaja Zemlja, oko 20 novih geografskih lokacija je obeleženo od strane ove ekspedicije. Reč je o ostrvima, nekoliko većih i nekoliko manjih, a ekspedicija je otpočela proces detaljnog istraživanja ovih teritorija. Ostrva će dobiti svoje nazive čim bude završen proces finalnih ispitivanja, saopštila je ekspedicija. Podsećamo, Rusija je u UN-u u sporu zbog teritorije Arktika na koju pravo polažu i SAD i Kanada, te nekoliko skandinavskih zemalja. Kremlj je podneo ogromnu dokumentaciju sa dokazima u Ujedinjenim Nacijama sa zahtevom da Arktik bude zvanično priznat kao ruska teritorija. Rusija je u apsolutnoj prednosti u odnosu na ostale zemlje koje traže Arktik, a tamo već imaju vojne baze, aerodrome i celokupnu infrastrukturu. Američki senator, DŽon Mekejn, najbolje je opisao prednost koju Rusija ima rečima da "Rusija ima na Arktiku 27 ledolomaca, dok SAD imaju svega dva i to neispravna". Mekejn je rusko prisustvo na Arktiku nazvao "agresijom".
Pročitajte još:BLAM: Pogledajte kako je voditeljka nazvala Vladimira Putina! (VIDEO)NATO OPET PORAŽEN: Rusija pravi „Svevideće oko“
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA