Najnovije

SRBIJA ĆE BITI OKOVANA: Ovakvo vreme još niste videli jer ono što sledi paralisaće i viruse!

Posle snega, meteorolozi su najavili ledenu kišu koja će u kombinaciji sa košavom bukvalno okovati Srbiju. U gradovima Srbije temperatura će se kretati od čak minus 10 do oko četiri stepena ispod nule.
Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Republički hidrometeorološki zavod, koji je juče objavio narandžasti alarm, upozorio je da će do danas ujutru u centralnim i južnim predelima Srbije doći do stvaranja snežnog pokrivača i do 30 centimetara. - Imaćemo i snežne nanose usled jakog vetra u planinskim predelima i košavskom području, naročito u donjem Podunavlju i južnom Banatu. Ujutru i pre podne sneg će nakratko prestati da pada, osim na istoku i jugoistoku zemlje, a uveče će početi da pada kiša koja će se zbog niske temperature lediti pri tlu – istakli su u RHMZ. Prema njihovim najavama, ledena kiša čeka nas sutra ujutru u nižim predelima, dok će vetar slabiti. Ipak, u planinama i u centralnoj Srbiji on će biti dosta jak, povremeno i sa olujnim udarima.

Sneg i u februaru

Kako je prognozirao RHMZ, u toku januara temperature u Srbiji kretaće se između minus četiri i plus četiri stepena Celzijusa, a nakon 10. januara pa sve do kraja ovog meseca imaćemo snežne padavine. Meteorolog Đorđe Đurić takođe upozorava da nas čekaju hladni dani sa dosta padavina. - Prvo nas čeka pravi ledeni dan! Na Pešterskoj visoravni i na planinama u istočnoj Srbiji temperature će se spustiti i do minus 18 stepeni. Za Badnji dan imaćemo blago otopljenje, a na Božić ponovo manji pad temperature i sneg – ističe Đurić. Prema njegovim rečima nakon 7. januara očekuje nas porast temperature.

Hladnoća će paralisati viruse

Lekar opšte prakse Saša Milićević ističe da ovako veliko zahlađenje najviše smeta hroničnim bolesnicima. - Najviše su ugroženi asmatičari. Takođe, poteškoće mogu da imaju srčani bolesnici, pa je savet da se pridržavaju svojih terapija – kaže on i ističe da bi bilo dobro da hladnoća potraje jer će paralisati viruse.
Pročitajte još:Sve što je rekao nebesko je blago: Na današnji dan je rođen Sv. vladika NikolajZIMSKA KATASTROFA: Sneg okovao Srbiju, putari, naravno, iznenađeni!
Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA