Najnovije

Šta NATO kaže o ruskoj isporuci oružja Srbiji?

NATO ne komentariše sporazum Rusije i Srbije o predaji oružja i to pitanje smatra bilateralnim, rekao je predstavnik Severnoatlantskog pakta.

Jens Stoltenberg (Foto: Sinhua)

Ranije je premijer Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka u sredu u Moskvi sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom, izjavio da će Rusija u okviru vojno-tehničke pomoći predati Srbiji šest aviona lovaca MiG-29 i desetine oklopnih vozila.
- Sporazum Srbije i Rusije je bilateralno pitanje - rekao je predstavnik NATO-a odgovarajući na pitanje o saglasnosti predstojeće predaje ruskog oružja Srbiji sa dogovorom o saradnji Srbije i NATO-a. On je istovremeno podsetio da su 25. novembra generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i premijer Srbije Vučić, nakon sastanka u sedištu NATO-a, podsetili novinare o stanju odnosa između NATO-a i Srbije. Na konferenciji za novinare generalni sekretar je, između ostalog, pomenuo individualni akcioni plan o partnerstvu koji su NATO i Srbija dogovorili prošle godine, osnivanje zajedničkog fonda za neutralisanje opasne municije i zajednički rad za obuku mirovnjaka. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA