Najnovije

VLADIKA GRIGORIJE UPOZORAVA: Rušenjem Dodika možemo izgubiti sve!

BEOGRAD - NJegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački Grigorije uporedio je Ameriku sa rimskom imperijom, koja ima utisak da može da kontroliše čitav svet, te ocenio da je politički jedino uravnoteženje u krizi koja vlada svetom – Evropa sa Rusijom, iako to zvuči iluzorno.
Vladika Grigorije (Foto: JuTjub)

Vladika Grigorije (Foto: JuTjub)

„Nisam siguran da Rusija to može sama da izbalansira. A siguran sam da Evropa ne može“, rekao je vladika Grigorije za „Sputnjik“, navodeći da je u tom smislu i zanimljiv susret pape Franja i patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila, koji shvataju da je potreban balans u svetu. Govoreći o Bliskom istoku, vladika Grigorije je ocenio da se istorija na tim prostorima ponavlja. „Kroz četvrti, peti i šesti vek vodio se rat između persijske i rimske imperije, upravo na prostoru današnje Sirije“, kaže vladika Grigorije. Komentarišući napade na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, vladika Grigorije je rekao da haranga koja je pokrenuta protiv Dodika ide iz ličnih frustracija, koje su pogonsko gorivo da se sruši nešto što je napravljeno na velikoj žrtvi ljudi koji su ginuli i svih lidera koji su od početka pokušavali da spasu neku vrstu slobode za Srbe u BiH. „Onima koji ruše Dodika pokušavam da objasnim da neće tako što sruše Dodika oni biti Dodik. Možemo da izgubimo sve što imamo“, kaže vladika Grigorije. Prema njegovim rečima, pozicija predsednika u Republici Srpskoj je svakako ugrožena zbog ustavnog poretka i okruženja, kao i situacije u kojoj se nalazi Srbija, zbog Kosova, Crne Gore, Hrvatske, ali i zbog Federacije koja je pretnja zato što se stalno insistira na unitarizaciji, centralizaciji u Sarajevu koje pripada bošnjačkom delu BiH.
Pročitajte još:IPAK NATO LOBISTA: Pogledajte kakav su „selfi“ odradili Šormaz i Milićeva! (FOTO)DEVENPORTU PRIREDILI HAOS: Izviždan kao „okupator“!
Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA