Najnovije

ŽIVKOVIĆ RASKIDA SA PAJTIĆEM: Neću u "trulu koaliciju"!

BEOGRAD - Zoran Živković, lider Nove stranke, oglasio se povodom "stvaranja novog DOS-a", odnosno, ideje zajedničkog koalicionog nastupa DS-a, LDP-a i SDS-a.
Zoran Živković (Foto: JuTjub)

Zoran Živković (Foto: JuTjub)

On je danas vodio polemiku sa tviterašima povodom eventualnog formiranja koalicije DS-LDP-SDS u kojoj je na pitanje jednog od njih da li Nova svakako ide u koaliciji sa DS-om ili se to možda promeni shodno ovim "pregovorima" DS-a sa Tadićem i Jovanovićem, odgovorio da "truli kompromisi nikada nisu doneli ništa dobro". Na insistiranje tviteraša iz Kruševca,  kakav je ipak stav Nove stranke o tome, Živković je napisao: "Dobio si odgovor", preneo je Tanjug. Kako stoje stvari, van novog saveza će se naći i Nenad Čanak, lider LSV-a, koji je za Dnevnik izjavio da je "koalicija nerealna". "Nije realno da bude jedinstvena lista, iz jednostavnog razloga što se sa druge strane ovog trenutka ne nalazi Slobodan Milošević. Oko Miloševića se posle 12 godina vladavine 2000. godine okupila i fokusirala svest da on mora da ode i tako je nastao DOS. Ovde sada imamo nekoliko godina vladavine SNS, ali su još uvek sveža sećanja na dugi niz godina vladavine DS i niz razočarenja koje je ta vladavina donela." - kaže Čanak za Dnevnik, a Boris Tadić, predsednik SDS-a, najavio je da će se Čanak priključiti pregovorima u ponedeljak. Ostaje da se vidi da li će Tadić ipak uspeti da ubedi svog koalicionog partnera da se priključi novom savezu. Živković, u toku ovih pregovora u javnosti nije pomenut nijednom od strane predsednika DS-a, Bojana Pajtića, a sada postaje i sasvim jasno zašto - savezništvu DS-a i Nove stranke došao je kraj. Živković nije raspoložen za, kako kaže, "trule kompromise".
Pročitajte još:NOVI DOS BEZ STAROG DOSOVCA: Živkovića niko ništa ne pita!Šešelj: Amerikanci okupili „novi DOS“ i preko njih žele da sruše Vučića!ČANAK RUŠI NOVI DOS: Nema Miloševića, nema ni saveza!
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA