Najnovije

"Rusija će se iz Sirije povući sa glavom spuštenom od srama"

Kriza u odnosima između Rusije i Turske iz dana u dan se sve više produbljuje, a opaske političara sa obe strane nimalo ne pomažu da se smire strasti. Zapadne sile već nekoliko dana bruje o tome kako su prave žrtve ruskih napada u Siriji zapravo civili, a sada se optužbama pridružio i turski premijer Ahmet Davutoglu, koji je pozvao međunarodnu zajednicu da digne glas protiv "nemilosrnog bombardovanja civilnih meta koje vrši Rusija."
Ahmet Davutoglu (Foto: Jutjub)

Ahmet Davutoglu (Foto: Jutjub)

Kako je istakao Davutoglu, Rusija će se na kraju povući iz Sirije "sa spuštenom glavom od srama", slično kao što su se sovjetske snage svojevremeno povukle iz Avganistana, prenela je agencija AP. Premijer Turske je tu poruku izrekao obraćajući se poslanicima iz svoje vladajuće Stranke pravde i razvoja, dok istovremeno na desetine hiljada Sirijaca čekaju na granici Sirije i Turske pošto su pobegli od bombardovanja Alepa. Turska je dosad već primila 2,5 miliona sirijskih izbeglica. Davutoglu ističe da Turska nije zatvorila svoje granice za izbeglice, iako zasad ne pušta novi talas pridošlica.
Pročitajte još:ZA DLAKU: Dva „suhoja“ umalo udarila putinov avion!Amerika u problemu: Ili sa Rusijom, ili napuštanje Sirije
Izvor: vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA