Najnovije

300.000 POTPISA ZA DVA DANA: Evropljani žele novo glasanje za pobednika Evrovizije

Ovogodišnja „Pesma Evrovizije”, sva je prilika, ostaće upamćena u istoriji ovog muzičkog takmičenja kao jedna od najburnijih. Ostaće upamćena kao takmičenje koje je uzburkalo duhove širom Evrope, izazvalo brojne nedoumice i sumnje i neraskidivim nitima ispreplelo muziku i politiku.

DŽamile (Foto: Jutjub)

Pobeda ukrajinske pevačice DŽamale sa njenom kontroverznom pesmom „1944” izazvalo je negodovanje evrovizijskih obožavalaca koji su počeli da potpisuju peticiju Jermenina Artura Oganesjana, iz Jerevana. Nakon samo dva dana broj nezadovoljnih građana Evrope premašio je broj od 300.000.
Osnovni zahtev peticije jeste da se preispitaju rezultati upravo održanog 61. „Evrosonga” a peticija koja je upućena organizatorima „Pesme Evrovizije” može da se potpiše na sajtu change.org.
Potpisnici peticije su iz cele Evrope: Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Španije, Srbije, Grčke, Malte, Estonije, Švedske, Rusije..., ali i Australije. Na sajtu može da se vidi da ima i potpisnika iz Ukrajine.
Na istom sajtu Španac Kristijan Garido postavio je i peticiju kojom od svoje zemlje traži da bojkotuje „Pesmu Evrovizije” koja će naredne godine biti održana u Ukrajini. Istini za volju, ova peticija nije stekla brojne sledbenike, možda i zbog toga što je napisana na španskom jeziku.
U međuvremenu, pojavila se i nemačka „Open Petition” čiji potpisnici takođe traže da njihova zemlja ne šalje predstavnike na naredni „Evrosong”.
Gledaoci se ne slažu sa rezultatima glasanja
„Ovu peticiju dostavljaju Evropskoj radiodifuznoj uniji gledaoci koji se ne slažu sa rezultatima glasanja takmičenja ’Pesma Evrovizije 2016’. Mi razumemo da je proces glasanja, kako kod članova žirija, tako i gledalaca, težak i emotivan ali broj potpisnika peticije pokazuje koliko ljudi veruju da ove godine ’pobednik’ ’Evrosonga’ nije postao učesnik koji je trebalo da pobedi u stvarnosti”, navodi se u tekstu peticije koja je postavljena na sajtu change.org. Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA