Najnovije

DA LI SE SLAŽETE ILI SMEJETE: Vučić kaže da je prosečna plata u Srbiji prešla preko 400 evra!

BEOGRAD - Prosečna plata u Srbiji po prvi put je prešla 400 evra i u aprilu ove godine iznosila je 401 evro, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

„To znači da se dogodilo ono što smo želeli, privatni sektor je pojačao svoja primanja. Krajem godine i početkom iduće očekujemo da i u javom sektoru primanja budu veća“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.
On je istakao da privreda Srbije od oktobra prošle godine kontinuirano beleži uzlazni trend.
Prema njegovim rečima, u prvih pet meseci ove godine deficit je iznosio 11,3 milijarde dinara, dok je plan sa Međunarodnim montearnim fondom bio da iznosi 75,4 milijarde dinara.
Vučić je napomenuo da je u odnosu na prošlu godinu PDV porastao za 10,3 odsto, što je najvažniji podatak, koji govori o značajnom rastu srpske ekonomije, te da i ostali porezi beleže rast.
Što se tiče makroekonomskih kretanja, rekao je da je u prvom kvartalu ostvaren realni rast od 3,5 odsto.
Vučić je rekao da se beleži rast u industriji, odnosno u rudarstvu i prerađivačkoj industriji.
Podsetio je da je konsultantska kompanija „Ernest i Jang“ konstantovala da je Srbija jedno od pet najatraktivnijih mesta za investicije, kao i da je druga po stopi rasta i broju novih radnih mesta stvorenih stranim direktnim investicijama.
Prema njegovim rečima, prva je Mađarska sa 141 odsto, a Srbija je druga sa 108 odsto, dok su iza Irska, Nemačka, Velika Britanija, Poljska, Slovačka, Rumunija, Francuska, Rusija. Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA