Najnovije

ĐORĐEVIĆ: Neću da dajem patriotske izjave koncentrišemo se na teren

RIO DE ŽANEIRO - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uoči cetvrtfinala protiv Hrvatske na Olimpijskim igrama izjavio je da je taj meč od velikog značaja za obe selekcije i da nema mesta za velike patriotske izjave.

Aleksandar Đorđević (Foto: Jutjub)

"Mislim da više nema mesta nekim velikim patariotskim izjavama. Mi smo fokusirani na našu igru, na našu ogromnu želju da napravimo dobar rezultat. Pokazali smo dosta toga na ovom turniru, a možemo i moramo još bolje. To je jedna utakmica, koja je najvažnija na svakom turniru. Za to smo se spremali, bićemo mentalno i fizički spremni. Nema razloga da, osim velikog respekta, imamo bilo kakav strah", izjavio ej Đorđević, a prenosi sajt KŠ.
O tenzijama pred ovaj odlučujući duel Đorđević kaže da se ne treba osvrtati na prošlost.
"Sastali smo se pred Olimpijske igre na turniru u Kordobi, mi smo igrali bez Teodosića, a oni bez Hezonje. Ne treba se uopšte osvrtati na ono što je bilo u prošlosti ili na tenzije. Nije to na nivou na kojem je bilo pre 15 godina. Ova utakmica mnogo znači svima nama".
Prema njegovim rečima Srbija i Hrvatska forsiraju potpuno drugačiji stil igre.
"Mi igramo brzo, pritiskamo loptu, stalno u presingu, sa mnogo dodavanja. Oni su izuzetno okrenuti ka individualnim kvalitetima, pre svega Bogdanovića i Šarića koji igraju izuzetan turnir, a imaju i veliko takmičarsko iskustvo, iako je Šarić još mlad igrač. Uz Simona imaju bazu napadačke igre. Na nama je da odgovorimo, pre svega fizički, dobrim duelima, sigurni u našu igru, u naše stvari koje nam treću godinu zaredom daju dobre rezultate", poručio je Đorđević.
Mec između Srbije i Hrvatske igra se u četvrtak a pobednik će se u polufinalu sastati sa boljim iz meča Australija – Litvanija.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA