Najnovije

POVRATAK DEVEDESETIH: Tuča navijača "Zvezede" i "Dinama" koju ćete uskoro gledati! (VIDEO)

Film "ZG80" uskoro će se pojaviti pred gledaocima u Hrvatskoj (verovatno i u regionu), a već sada je jasno da će izazvati burne reakcije, s obzirom na temu.

ZG 80 (Foto: Jutjub)

A tema su navijači, derbi meč Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama, članova ondašnje "velike četvorke" jugoslovenskog fudbala, rat između njih...
Ekipa filma priča da je želela da snimi pojedine scene i na stadionu Crvene zvezde, ali da su navijači tog kluba oštro i jasno poručili da im to ne pada na pamet.
- Da, hteli smo da snimamo na "Marakani", a dobili smo odgovor: 'OK, možete da snimate, ali na vlastitu odgovornost!'. 'Ajde ti, brate, snimaj na 'Marakani' na vlastitu odgovornost. I to snimi da Bojs (pripadnik navijačke grupe Dinama - Bed Blu Bojs) preskače ogradu i dolazi do centra terena sa Dinamovom zastavom u ruci. Mi smo, naravno, tu scenu želeli da snimimo tamo, ali na vlastitu odgovornost? Budimo realni... - priča za zagrebačke "Sportske novosti" 33-godišnji reditelj Igor Šeregi.
Filmska ekipa je imala svakakve dogodovštine tokom boravka u Srbiji.
- Nismo mogli da verujemo da se tamo "delije" pitaju baš za sve. Kad smo počeli da pregovaramo preko naših saradnika iz Beograda, došla je informacija da se preti direktoru Crvene zvezde da će mu biti zapaljen auto ako nas pusti na stadion. I onda kad smo i počeli snimati u Beogradu, čuvala nas je policija, a dosta kaskadera bili su "delije" koji rade za lovu, zvali su nekog svog poslanika, vođu, koji je poručio svima: 'Ne mogu, bre, ovi Hrvati na Marakanu!' - istakao je reditelj, i dodao:
- Čudesno je da niko nije pitao za lovu. Dakle da smo ponudili milion dolara koje, jasno, nemamo, oni bi rekli - ne može! Kako god zvuči, navijači su jedini deo društva koji se pokazao nepotkupljivim... - naglasio je Šeregi.
Stadion Crvene zvezde na kraju je "glumio" stadion kragujevačkog Radničkog - "Čika Dača".
- Hteli smo kružni, crveno-beli stadion. Pokušali smo u Novom Sadu, ali Vojvodina usko sarađuje sa Zvezdom pa je to propalo, a onda su nas nazvali ljudi iz Kragujevca i rekli: 'Dođite kod nas'. Pazi, iz Kragujevca! A tamo su statisti, odredom Srbi, glumili Hrvate za 70 kuna (1.000 dinara) i sendvič. Kapitalizam je pobedio - zaključio je reditelj filma.
U filmu glume i hrvatski i srpski glumci, poput Radovana Vujovića, Milana Timotijevića (navijači Zvezde)... Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA