Najnovije

Da li je ovo poslednji Nokia telefon?

Majkrosoft je iznenadio tržište i lansirao novi telefon Nokia 216, monoblok sa mogućstvom ubacivanja dve SIM kartice, koji će od oktobra biti dostupan u Indiji i Pakistanu, a po svoj prilici je poslednji koji će ova kompanija da napravi pod ovim imenom.

Nokia 216 FOTO: GSMarena

Za samo 37 dolara dobijate mobilni sa baterijom jačine 1020 mAh, 16MB RAM-a, dve VGA kamere od 0,3 megapiksela, Opera Mini Brouser i druge aplikacije.
U trenutnoj eri smartfona, teško je zamisliti ikoga ko koristi telefon bez "tačskrin" displeja, koji ne koristi Android ili iOS i nema aplikacije kao što su VhatsAp, Fejsbuk, Instagram i druge. Međutim, na svetu postoji dosta tržišta na kojima se smartfoni smatraju luksuzom i na njima još žive klasični mobilni telefoni.
Nokia 216 uključuju FM Radio3, MP3 i video plejer, do 18 sati razgovora, do 24 dana u standby režimnu, Blutut 3.0 i Blutut audio podrška za slušalice i drugo
Vaše podatke možete da skladištite na memorijskoj kartici koja može da bude do 32GB. Majkrosoft ističe da možete na mobilnom da sačuvate 2000 kontakata.
Nokia 216 dolazi u tri boje - bela, crna i zelena, ali je nejasno da li će biti uopšte dostupna u drugim zemljama.
Ranije ove godine Nokia je potpisala ugovor o intelektualnoj svojini i strateškom brendu koji omogućava HMD (Nokia korporacija) da kreira novu generaciju Nokia telefona i tableta. HMD je objavio da je postigao dogovor da od Majkrosofta kupi prava na korišćenje Nokia brenda i određenih prava na dizajn.
Kako se navodi vrlo je verovatno da je ovo poslednji Nokia telefon koji je Majkrosoft napravio.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA