Najnovije

PROMENA PLANA: Mekejnova delegacija dobila nalog da ne ide u Crnu Goru

Delegacija Kongresa SAD, koja je planirala posetu Crnoj Gori, dobila je zahtev da promeni plan i da se sutra vrati u SAD zbog hitnih međunarodnih pitanja, saopštila je američka ambasada u Crnoj Gori.

Đukanović - Mekejn (Foto: JuTjub, Pravda)

U saopštenju se ističe da republikanski senator DŽon Mekejn "želi da ponovi svoju snažnu podršku priključenju Crne Gore NATO" i izrazi zahvalnost za podršku koju vojske te zemlje pruža operaciji "Odlučna podrška" u Avganistanu i globalnoj koaliciji za borbu protiv terorizma. "Mekejn bi želeo i da iskaže svoje uverenje da će Crna Gora, u bliskoj budućnosti, postati punopravni član NATO", navodi se u saopštenju, prenosi Radio Slobodna Evropa. Mekejn će, kako se dodaje, telefonom pozvati premijera Crne Gore, a tu zemlju će posetiti u najskorijem roku. Republikanski senator DŽon Mekejn, zajedno sa republikancem Lindzijem Grejemom i demokratskom senatorkom Ejmi Klobučar, planirao je da obiđe zemlje Baltika, Ukrajinu, Gruziju i Crnu Goru.
Trenutno se nalaze u poseti Tbilisiju, a Novu godinu su dočekali na ukrajinskom ratištu, gde je po njihovom dolasku ukrajinska vojska pojačala napade na DNR, o čemu više možete da pročitate  OVDE. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA