Najnovije

VUČIĆ: Ne vršim pritiske na Dodika!

Predsednik Srbije Aleksandara Vučić ponovio je da Srbija poštuje integritet svih zemalja u regionu i integritet Bosne i Hercegovine, i veoma voli Republiku Srpsku.

Vučić i Dodik (Foto: Jutjub)

Upitan da li je pod nekim pritiscima stranaca da utiče na predsednika RS Milorada Dodika i da li deli njegovo mišljenje da će Srbija i RS biti jedno, Aleksandar Vučić je rekao da on nikad ne vrši pritiske ni na koga.
"Nikad ne vršim pritiske ni na koga, valjda zato što sam neretko bio izložen različitim pritiscima. Srbija poštuje integritet svih zemalja u regionu, poštuje integritet BiH i veoma voli Republiku Srpsku", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Laktašima nakon otvaranja deonice auto-puta do Drugovića.
Poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji izuzetno je značajna i očekujem da se odnosi između dve zemlje, pre svega ekonomski, razvijaju u dobrom smeru, rekao je predsednik Srbije.
Izuzetno je važno, dodao je, što ćemo moći da izvozimo 5.000 tona goveđeg mesa bez carine u Tursku.
"Carine na to i na izvoz suncokretovog ulja su uglavnom iznosile između 50 i 120 dosto. Zato je to od velikog značaja i nastavićemo da razvijamo tu saradnju", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara šta očekuje od posete Erdogana, koji u Srbiju dolazi 10. oktobra.
Napomenuo je da je važno da imamo i političku stabilnost u odnosima sa Turskom, te podsetio da sutra u dvodnevnu posetu Srbiji dolazi predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos, a da on dan nakon toga putuje na sastanak s premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke.
"Gledamo da u regionu održimo što je moguće bliže odnose. Ne možete uvek da budete odgovorni za ono što se zbiva oko vas i ne znam šta da kažem na to kada nas neko osuđuje zato što se suprotstavljamo tome da su Srbi bili agresori, a valjda bi trebalo da zaboravimo Jasenovac, Jadovno, Prebilovce... Nekome je valjda sve dozvoljeno, a nekome ništa", primetio je Vučić.
Pročitajte OVDE zašto Milorad Dodik kaže da je prirodno da Banjaluka i Beograd jednom budu u jednoj državi?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić i Dodik u D. Gradini - Bez spoznaje prošlosti, nema budućnosti.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA