Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI FOTO/ VIDEO) UBIJEN NAJOKORELIJI DŽIHADISTA ID: Filipinci i Duterte mogu da odahnu

Dvojica poslednjih preživelih lidera smrtonosne opsade na jugu Filipina, uključujući glavnog azijskog teroristu, ubijeni su u jednoj od poslednjih borbi hiljada vojnika za povraćaj poslednje oblasti u gradu Maravi, koje su držali militanti Islamske države, javili su ministar odbrane i drugi zvaničnici bezbednosti Filipina.

Omar Hajam Maute (Foto: Tviter)

Četiri zvaničnika vojske i policije rekli su za "Asošijeted pres" ,da su Isnilon Hapilon, koji je na listi među najtraženijim teroristima sa liste FBI, kao i Omar Hajam Maute, ubijeni u oružanom napadu, a njihova tela su pronađena u ponedeljak u Maraviju.
Zvaničnici su govorili pod uslovom anonimnosti, jer im nije bilo dozvoljeno da javno objavljuju najnovija dešavanja u Maraviju. Sekretar odbrane Lorenco kasnije je potvrdio smrt terorista.
- Da, potvrđujemo da su obojica mrtvi - rekao je Lorenco, dodajući da će se testirati DNK na posmrtnim ostacima dvojice lidera ID kako bi utrli put za isplatu ogromnih američkih i filipinskih nagrada za ove dve važne likvidacije glavnih terorista ID.
On je rekao da jedan od "najboljih" malezijskih militanata Mahmud bin Ahmad, koji koristi nadimak Abu Handzalah i bliski je saradnik Hapilona, nije pronađen i bio je među preostalim teroristima kog jurili da uhvate.
Iračani zauzeli naftna polja kod Kirkuka, Kurdi dovlače snage sa svih frontova. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Dejli mejl

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA