Najnovije

VAŠINGTON POD ISTRAGOM: Lavrov najavio zvanično ispitivanje povezanosti Islamske države i SAD-a!

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov najavio je danas da će Moskva ispitati to što su Sjedinjene Države pustile teroriste u Siriji i Iraku.

Sergej Lavrov (Foto: mfa.ru, Pravda)

On je rekao da su Rusija, SAD i Jordan sklopili dogovor o uspostavljanju Zone deeskalacije na jugozapadu Sirije. - Ovo jebilo važno dostignuće, iako ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da će potrajati. Ukoliko pratite novosti koje izdaje Ministarstvo odbrane, verovatno ste primetili da veliki broj naoružanih militanata izlaze sa teritorija koje su pod kontrolom SAD-a u Siriji i Iraku i da oni stvaraju velike probleme Sirijskoj armiji, objasnio je Lavrov.
Prema njegovim rečima, Moskva sada istražuje Vašington povodom toga što teroristi uspevaju da pobegnu sa teritorija pod kontrolom SAD-a. - Nadam se da ovo nije namerno, dodao je Lavrov. On je rekao i da postoji mogućnost da se Nusra front namerno održava u životu kao rezervni plan za svrgavanje legitimnih sirijskih vlasti, podsećajući da SAD, do sada, nije uspeo da ispoštuje dogovor o razdvajanju "umerene opozicije" od terorista u Siriji. Više o izveštaju Ruske vojske o napadima terorista iz okoline američke baze u Al Tanfu, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

A ovako se Rusi bore protiv Islamske države:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA