Najnovije

DAČIĆ: Protest Hrvatske besmislen, sraman i sulud!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da protest Hrvatske povodom podizanja spomenika Milanu Tepiću u Beogradu deluje besmisleno, tragikomično i suludo.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Ivica Dačić je istakao da je sramno kada zvaničnici Hrvatske, koji, kaže, veličaju ustaštvo, podstiču antisrpsku histeriju i krše ljudska prava u 21. veku, protestuju zbog Milana Tepića.
"Tepić je bio oficir JNA, koje je položio zakletvu državi i koji je odgovarao za živote mladića u svojoj jedinici. Major Tepić je bio oličenje časti i morala", istakao je Dačić.
Kako je naveo, napadi i uvrede koje dolaze iz Hrvatske, iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić javno izrazio želju za razvojem dobrosusedskih odnosa, pokazuju da hrvatsko rukovodstvo ne želi dijalog i saradnju, već zaoštravanje odnosa.
Dačić je rekao da protest Hrvatske deluje "besmisleno, tragikomično i nadasve suludo" posle podizanja spomenika ustaškom teroristi Miru Barišiću, koji je ubio juoslovenskog ambasadora u Švedskoj, postavljanja table "Za dom spremni", pozdrava ustaša koje su pobile više od pola miliona Srba, Jevreja i Roma, genocida u fašističkoj NDH i velikohrvatske agresije na Srbiju i BiH u Drugom svetskom ratu i posle proterivanja više od 200.000 Srba, građana Hrvatske.
Pročitajte OVDE šta je Dačić poručio Nenadu Čanku a tiče se Vojvodine?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić: Da nije bilo Srbije, Slovenija i Hrvatska bi još bile u Austriji.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA