Najnovije

IRAČANI ZAVRŠILI POSAO: Palo poslednje terorističko uporište na sirijskoj granici! (MAPA)

Iračka armija i Jedinice narodne mobilizacije (JNM) srušili su poslednje uporište Islamske države u Iraku, grad Al Kaim na Eufratu, i sada čekaju sirijske snage da im se pridruže sa druge strane granice.

Iračke snage u ofanzivi na Al Kaim (Foto: Tviter)

U silovitom jurišu iračkih snaga osloboeno je na desetine oblasti južno i jugoistočno od Al Kaima, izveštava medijsko krilo JNM-a. Prema njihovom izveštaju, iračke snage su oslobodile sledeće oblasti: avio baze H1 i H2, deonicu autoputa Al Kaim-Akašat, Institut za fosfate i poljoprivredna istraživanja, planinu Maslus i oblasi oko mesta DŽubab, Majaml, Mašara, Nadra, Husinijat, Akra i Kasa, kao i doline Naser, Abed, Agr, Halkum i DŽihaš.

Nakon oslobađanja Al Kaima, iračke snage okrenule su se prema zapadu i krenule u čišćenje ostatka sirijske granice od Islamske države. Neverovatan proboj iračkih snaga potvrdio je sumnje da su u izveštajima američke koalicije podaci o broju terorista na ovom području prenaduvani.

Poslednji ostaci ID-a, osim grupica koje haraju pustinjskih prostranstvima severno od ovog područja u Iraku, povukli su se u svoje poslednje uporište u Siriji - Al Bukmal. Reks Tilerson je najavio novu ofanzivu Vašingtona u Siriji, više o tom pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA