Najnovije

SPALIĆE IH ŽIVE: Najrazornije rusko oružje stiglo na kapije Majadina! (VIDEO/MAPA)

Jedinice Sirijske arapske armije (SAA) i njihovi saveznici, predvođeni Tigrovim snagama, nastavili su sprovođenje misije oslobođenja najvećeg grada u Siriji koji se još uvek nalazi pod kontrolom Islamske države - Majadina.

TOS-1a u Siriji (Foto: JuTjub)

Tokom današnjeg dana, sirijske snage nastavile su proces opkoljavanja Majadina, zauzevši okolinu Karamija, čime je obezbeđena vatrena kontrola nad jednim od dva preostala puta za Majadin.

Ruska avijacija je danas, takođe, izvestila o uništenju nekoliko konvoja Islamske države koji su se, kao pojačanje, kretali prema Majadinu iz pravca Abu Kamala. Tom prilikom ubijeno je oko 80 militanata. Prethodnih dana sirijske snage zauzele su pozicije u zapadnim predgrađima Majadina, uključujući i aerodrom i silose. Sirijska arapska armija (SAA) dopremila je na front u Majadinu, najvećem preostalom uporištu Islamske države (ID) u Sirji, ruske teške bacače plamena TOS-1a.
Syrian Forces Deploy Russian-made TOS-1A Solntsepyok Heavy Flamethrower System For Mayadin Advance

TOS-1a će najverovatnije biti korišćen za razbijanje terorističkih utvrđenja. Više o moćnom "Solncepeku", od kojeg je, kako tvrde upućeni, razornije samo atomsko oružje, pročitajte OVDE
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dejstvo "Solncepeka" po teroristima ID zabeležili su ratni rporteri u Siriji ranije ove godine:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA