Najnovije

ŽESTOK JURIŠ NA JUGU ALEPA: Sirijske snage na 25 kilometara od glavnog cilja! (VIDEO/MAPA)

Uz opsežno dejstvo sirijske i ruske avijacije, snage lojalne vlastima u Damasku danas su načinile veliki proboj na jugozapadu pokrajine Alepo.

SAA u jurišu na aerodrom Abu Duhur (Ilustracija: pravda)

Sirijska arapska armija i njeni saveznici oslobodili su danas mesta Mazra i Aziza Abisan, jugozapadno od Kanasira, prenelo je medijsko krilo Hezbolaha. Istovremeno, mediji naklonjeni zvaničnom Damasku izveštavaju o oslobođenju Ramle, strateški najvažnijeg mesta za dalji napredak SAA prema zapadu.

Uz to objavljen je i veći broj snimaka koji prikazuju sirijske snage u daljem napredovanju prema krajnjem zapadu pokrajine Alepo: Ovim jurišom, sirijske snage približile su se na svega 25 kilometara od avio-baze Abu Duhur, koja je primarni cilj sirijskih snaga u operacijama koje se u ovom trenutku izvode na severu pokrajine Hama i jugozapadu pokrajine Alepo.
Za to vreme prodžihadistički mediji izveštavaju o napadima ruskih i sirijskih aviona na položaje džihadista u planinskom masivu DŽabal Has, zapadno od Kanasira, gde je pre dva dana zabeležen ovaj snimak:
Iako SAA danas nije vršila operacije na severu pokrajine Hama, džihadisti su imali pune ruke posla u borbama sa teroristima Islamske države koji su nedavno objavili svoju kontrolu nad područjem u toj oblasti.  Prema navodima medijskog krila sirijske Al Kaide, Hajat tahrir al Šama (HTŠ), njihov borci povratili su kontrolu nad jednim od sela koje je preuzela Islamska država, pritom ubivši najmanje 15 terorista.

Zbog unutarterorističkih borbi, HTŠ je bio primoran da na taj front dovuče velika pojačanja, što daje taktičku prednost sirijskim snagama, koje sada imaju priliku da ostvare zadati cilj koristeći nemogućnost terorista da vode borbe na više frontova. Na koju teritoriju su pobegli teroristi Islamske države nakon pada Al Bukamala, pročitajte OVDE. Dokle su stigle sirijske snage u čišćenju glavnog džihadističkog zmijarnika na Golanskoj visoravni, saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najnoviji video prilog Hezbolaha iz borbi na jugozapadu Alepa:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA