Najnovije

SIRIJSKE SNAGE UŠLE U AL BUKAMAL: Juriš za konačno uništenje Islamske države u Siriji! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija i njeni saveznici ušli su danas u poslednje veliko uporište Islamske države u Siriji, grad Al Bukamal, nakon što je probijena teroristička odbrana u zapadnim i južnim krajevima grada.

Borbe oko Bukamala (Foto: JuTjub, Pravda)

Pre juriša na poslednje veliko utvrđenje terorista ID-a u Siriji, sirijske snage, Hezbolah i iranska Revolucionarna garda probili su front do granice sa Irakom, gde su se susreli sa iračkim i sirijskim snagama koje su u zemlju ušle nakon oslobađanja poslednjeg uporišta ID-a u Iraku - grada Al Kaima. Hezbolah je objavio i snimak prodora kroz jugoistok Sirije i ovog susreta, koji se može ubrojati u jednu od glavnih prekretnica sirijskog rata, jer je, osim pozicije za napad na Bukamal, obezbedio i zaustavljanje daljeg prodora američko-kurdske koalicije kroz sirijsku teritoriju. Prema navodima vojnih izvora sirijskih medija, u prodoru koji je započet nakon ovog susreta, učestvuju i snage iračkih Jedinica narodne mobilizacije (JNM). JNM je, prema ovim navodima, držao čitavo desno krilo napada i zadao teške muke teroristima na jugoistoku Bukamala.

U današnjem prodoru, pre samog ulaska u grad, SAA i sve brojniji saveznici pregazili su teroriste na naftnom polju Ratka, u Suvaji, Hiriju i Huvajat Baguzu. Usledio je juriš na Bukamal, koji još uvek traje, uz snažnu podršku sirijske i uske avijacije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako sirijske snage čuvaju Deir Ez Zor
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA