Najnovije

KRVAVE BORBE U ISTOČNOJ GUTI: Veliki ulov SAA u žestokim okršajima za svaku stopu tenovske baze! (FOTO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) zabeležila je danas napredak u borbama oko tenkovske baze na istoku Damaska.

Iz tenkovske baze kod Haraste (Foto: Tviter)

Najveći dobitak u današnjim borbama ostvarili su pripadnici Republikanske garde koji su pronašli i zauzeli tunel, kojim su džihadisti prolazili iza odbrambenih linija SAA, nanoseći im tako velike gubitke.

Iako su sve pozicije unutar baze povraćene krajem novembra, SAA i dalje ima velike probleme da osigura krug oko nje i da obezbedi liniju za snabdevanje svojih položaja. Ukoliko operacije koje su danas pokrenute sa ovim ciljevima ne urode plodom, SAA će imati velikih problema da zadrži bazu u svojim rukama tokom nove kontraofanzive koja se očekuje u narednim danima.

Front oko tenkovske baze u blizini Haraste zapaljen je sredinom novembra, kada su džihadisti Hajat tahrir al šama i Fajlak al Rahmana izvršili iznenadni napad u zoni deeskalacije Istočna Guta. Tokom borbi u bazi, ubijeno je dva sirijska generala, a obe strane pretrpele su značajne gubitke u ljudstvu i mehanizaciji, a suprotstavljene strane često razdvaja samo jedan zid. Uz fotografiju tunela, pripadnici Republikanske garde objavili su i seriju fotografija sa ovog fronta:



Turci su objavili položaje 13 najvećih američko-kurdskih skladišta oružja u Siriji. Mapu možete da ogledate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA