Najnovije

ERDOGANOVI OPET UDARILI: Izbio sukob između Asadovih snaga i militanata na severu Sirije (VIDEO/MAPA)

Razmena vatre se dogodila između sirijskih pro-vladinih snaga i pro-turskih milicija u severnom delu provincije Alepo. Izgleda da je osnova za razmenu vatre tekući spor za kontrolu nad ključnim gradom u ovoj regiji.

Sirijska vojska (Foto: RIA)

U sredu popodne, snage pod vođstvom sirijske vojske i pro-turski borci razmenili su vatru u gradu Tadefu i u blizini ovog grada u severnom Alepu. Izgleda da je grad razlog za oružani sukob, jer nijedna strana ga nije u potpunosti kontrolisala.
Pro-turski izvori objavili su kratak snimak, koji je očito zabeležen na ličnoj kameri jednog od militanata, pokazujući razmenu vatre između pro-vladinih snaga i pro-turskih boraca u gradu Tadefu i njegovoj okolini.

Tadef je na jedan kilometar južno od strateškog grada Al-Baba, kog su držali borci Islamske države pre dolaska snaga pod vođstvom Turske nakon tromesečne borbe.

Kontrola samog Tadefa je sporna, granica između linija razdvajanja koje drže vladine snage i teritorije pod kontrolom proturske milicije prolaze tačno kroz središte grada, jer snage pod vođstvom sirijske vojske drže položaj na jugu, a pro-turski borci na severu.
Ruski brodovi plove sa gomilom naoružanja prema Siriji. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruski Specnaz u Siriji 2017, kratak film sa srpskim prevodom
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA