Najnovije

AMERIČKI PROTIVRAKETNI SISTEM ZAKAZAO? Isplivali dokazi o tome kako su Huti pogodili Rijad (FOTO/VIDEO)

Američki list NJujork Tajms objavio je novu studiju o tome kako američki protivraketni sistem Patriot nije mogao da zaustavi raketu koju su Huti iz Jemena ispalili na saudijsku prestonicu.

Rakete Huta jače od sistema Patriot (Ilustracija(Pravda/Jutjub)

Hutska raketa je pala blizu međunarodnog aerodroma u Rijadu 4. novembra, kada su putnici u čekaonicama aerodroma popadali sa stolica. Ova analiza NJujork Tajmsa o neuspešnosti američkog protivraketnog sistema je uzdrmala sve američke saveznike od Južne Koreje, preko Izraela, Turske i Saudijske Arabije. Posle raketnog napada na Rijad, američki predsednik Donald Tramp je rekao da je američki raketni sistem eliminisao raketu iz vazduha i objasnio je koliko su dobri američki protivraketni sistemi, ali izveštaj NJujork Tajmsa je kontradiktoran i pokazuje sasvim drukčiju sliku. U njihovoj analizi je objašnjeno da projektil nije bio oštećen i nesmetano je pogodio svoj cilj. Najveći poraz za američki protivraketni sistem je to, što je projektil proleteo iznad njega.


Ilustracija: DigitalGlobe via Google Earth Saudijske vlasti nisu htele da komentarišu navode NJujork Tajmsa, a američki list je u svom tekstu optužio američke vlasti da šire laži o uspešnosti američkog protivraketnog sistema Patriot. Kao što je navedeno, Huti su ispalili raketu sa svoje teritorije u Jemenu, a razdaljina do cilja je bila oko 975 kilometara. Da vidite kako Huti slave Salehovu smrt, pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA