Najnovije

DNR VEĆ SVETI GIVIJA: Prošle noći su Ukrajinci imali veoma mnogo poginulih

Vojni vrh u Donjecku podozreva da Kijev sprema artiljerijske udare po tri značajna grada DNR – Gorlovki, Debaljcevu i Dokučajevsku.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Ukrajinci će – kako se su ustannovili vojni obaveštajci DNR – koristiti tešku artiljeriju, a udari će uslediti „veoma brzo”. Neimenovani pripadnik vojnog vrha DNR izjavio je da će ti artiljerijski udari biti u funkciji destabilizovanja situacije. Da li će za artiljerijskim udarima uslediti pokušaji proboja linija fronta i zauzimanja pomenutih gradova – u Donjecku nisu prognozirali. Jedna vrsta zaoštravanja – samo sa strane branilaca Donbasa – već se dogodila nakon ubistva komandira bataljona „Somali” Mihaila Tolstih koji je poznatiji kao Givi. Predsednik DNR, Aleksandar Zaharčenko, najavio je osvetu armije Donjecke Republike za Givijevu smrt. Istovremeno je Ukrajinu ponovo nazvao „terorističkom državom”. I podvukao: „Ne možete nas sve pobiti. A i kad biste uspeli – i mrtvi bismo dolazili da vas ubijamo”. Nešto kasnije je dodao: „Ukrajina još nije shvatila na koga je udarila. Trpimo i trpićemo sve dok – ne pobedimo!”

Pisac Zahar Prilepin, koji je dobro znao Givija, napisao je: „Iza Givija je ostala kćerka. Prošle noći je na strani Ukrajinske armije bilo veoma mnogo poginulih. Ukazujem na ovo Ukrajincima koji `trčali` na Facebook da se kikoću. NJima njihove sahrane neće pokazati. Ali, kada ih vide – eto im prilike da se kikoću”. Inače, preko moskovskog nedeljnika „Nova gazeta”, koji se finansira sa Zapada, plasirana je provokacija: da su Givija ubili ljudi oko njega. Za to je iskorišćena „prepiska” koja je pripisana bivšem braniocu Donbasa Igoru Miljcevu čiji je nadimak Francuz. Međutim, on je već otkrio da je Služba bezbednosti Ukrajine još prošle godine prodrla na njegov nalog na Tviteru i da on Gvija nije mi poznavao i da nikada nikakve veze nije imao sa njegovim bataljonom „Somali”. Putin i Tramp zaustavili ofanzivu ID, zajedničkom akcijom Moskve i Vašingtona, džihadisti u okolini Damaska do nogu potučeni. Više o tome čitajte OVDE. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA