Najnovije

STRAŠAN PORAZ: Turci uz teške gubitke primorani na povlačenje iz Al baba! (VIDEO/MAPA)

Islamska država izvela je danas snažnu kontra-ofanzivu na snage "Štita Eufrata" u Al Babu i naterala Turke na povlačenje.

Teroristi izbacili Turke iz Al Baba (Ilustracija: Pavda)

Prema navodima medijskog krila Islamske države, teroristi su prvo vratili kontrolu nad poljoprivrednim dobrima u naselju Šahabi, nakon čega su potisnuli Turke i njihove "pobunjeničke" prijatelje kroz severne kapije Al Baba. Ovako, prema prikupljenim informacijama izgleda najnovija linija razdvajanja u severnom sirijskom gradu:

Nakon ovih uspeha, teroristi su krenuli i u napad na brdo Akil u prigradskim oblastima Al Baba, čime bi potpuno onemogućili brzi kontra-napad turskih snaga. Veliki broj civila iskoristio zaokupljenost obe strane žestokim borbama i uspeo da napusti Al Bab:
Prema navodima lokalnih aktivista, ceo Al Bab je očišćen od Turaka, a Islamska država ponovo ima grad pod svojom kontrolom. Turske snage su i danas, kao i prethodnih dana pretrpele teške gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici, a objavili su i snimak uništenja jednog od nekoliko turskih tenkova koji su danas ostali na frontu u Al Babu:
Interesantno, ranije tokom dana, turski mediji citirali su svog ministra odbrane Hulsi Akara, koji je objavio da je Turska armija očistila Al Bab od terorista Islamske države, o čemu više možete da saznate OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA