Najnovije

Velike borbe i u drugom kolu PEP turnira

Kako je počelo prvog dana tako se nastavilo i partijama drugog kola. Zadržan je visok procenat odlučenih partija, čak 7!

Šahovski turnir (Foto: Pravda)

Za sada samo Miloš Roganović (Jelica PEP) ima maksimalan učinak. On je bio bolji od velemajstora Aleksandra Kovačevića i tako istakao najozbiljniju kandidaturu za velemajstorsku normu. Vrednu pobedu je ostvario Boris Markoja (Slovenija) nadigravši domaćeg igrača Ivana Martića, člana ŠK „Beograd“. Poraze u prvom kolu brzo su zaboravili Nikola Potpara (Crna Gora), Ozen Bahadir (Turska) i Milovan Ratković (Elemir, Srbija) koji su danas slavili protiv Jovane Erić (Jelica PEP, Srbija), Luke Draškovića (Crna Gora) i Jadranka Plenče (Hrvatska). Dvojica mladih prvotimaca Jelice PEP, Mihajlo Radovanović i Vuk Đorđević su remizirali protiv najiskusnijih igrača na turniru, dvojice selektora, velemajstora Branka Damljanovića (Srbija) i Milana Draška (Crna Gora). Jedini igrač Jelice PEP koji igra u „drugoj“ ekipi velemajstor Boban Bogosavljević sigurnom igrom savladao je FIDE majstora Deniz Ozena iz Turske. U 53. potezu remi su sklopili i Marko Nenezić (Jelica PEP) i Dušan Čolović (Mladost – Lučani). Adela Velikić je izgubila i drugu partiju na turniru, ovoga puta od Alp Tune (Turska).
Rezultati drugog kola:

Sutra je na programu treće kolo. Partije počinju od 17.00 sati i mogu se pratiti putem intereneta na zvaničnom veb sajtu turnira – Večiti šah (www.perpetualcheck.com). Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA