Najnovije

Vučić sa Kinezima o Novaku, Bati Živojinoviću, mesu i Srpkinjama!

Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić, koji će u subotu doputovati u višednevnu posetu Kini, poručio je da su Srbija i Kina uvek na istoj strani.

Aleksandar Vučić (Foto: Sinhua)

Vučić će u Pekingu imati bilateralni susret sa kineskim predsednikom Si Đipingom, a učestvovati i u radu Foruma za međunarodnu saradnju u okviru strategije "Jedan pojas, jedan put".
On je u intervjuu kineskoj državnoj televiziji CCTV uoči posete rekao da je Kina uvek bila uz Srbiju - "i u najtežim vremenima, tokom 1999." 
- U našim ekonomskim i političkim odnosima nema problema, uvek smo na istoj strani, a kada Kina ima nešto da kaže, uvek smo na strani Kine. Podržavamo jednu i jedinstvenu Kinu, kako god je nazivali - rekao je premijer Vučić. 
- Mi smo veoma verni, veoma odani prijatelji - rekao je premijer i izrazio nadu da Srbija i dalje može da računa na podršku Kine i nastavak saradnje. 
Upitan šta očekuje od Foruma, koji će u Pekingu biti održan u nedelju i ponedeljak, Vučić kaže da je to ono o čemu su predstavnici dve zemlje uvek govorili. 
- Povezivanje, umrežavanje, ne samo o našoj putnoj i želeničkoj infrastukturi, koja je veoma važna. Reč je o međusobnoj saradnji ljudi, preduzeća, izgradnja novog dobro međusobno povezane različite civilizacije. Bez ogromne uloge i posvećenog učešća Kine, ne bismo mogli to da uspemo - precizirao je premijer Vučić. 
U daljem razgovoru usledila su pitanja novinarke koneske televizije motivisana željom da srpskog lidera približi najširoj kineskoj publici. 
Konstatujući da su u Kini izuzetno popularna dvojica Srba - Bata Živojinović i Novak Đoković, premijera je zamolila da joj obezbedi intervju sa srpskim teniserom na šta joj je on odgovorio: 
"Daću sve od sebe".

"Bez poraza u vaterpolu poslednjih deset godina"

Nastavljajući dalje razgovor na temu sporta, ona je zapitala premijera Vučića kako to da je Srbija tako moćna u tenisu, fudbalu, odbojci... 
- Košarka, odbojka, vaterpolo nismo izgubili nijednu utakmicu u poslednjih 10 godina. Kada je reč o košarci samo su Amerikanci na svetu bolji od Srba. U vaterpolu nijedna vodena zemlja se ne može porediti sa nama, a mi nemamo more, ni reke nam nisu baš tako čiste, niti imamo mnogo bazena, ali smo najbolji - kazao je premijer. 
Na pitanje u čemu je tajna, da su Srbi tako uspešni, premijer joj je objasnio da su Srbi veoma talentovani, prirodno veoma visoki, što je dobro za odbojku i košarku. 
Zamoljen da kineskim građanima, zainteresovanim da posete Srbiju, preporuči neku zanimljivu destinaciju, premijer ih je pozvao da posete Beogradsku tvrđavu na Kalemegdanu, kaldrmisane ulice i delove starog grada. 
Za noćni život je rekao da je dobar, ne samo za mlade, već i za starije, a tu je, kazao je, Novi Sad sa Petrovaradinskom tvrđavom.

"Meso, meso i još mesa... Može i umesto deserta"

Premijer je objasnio i da se u Srbiji za ishranu najviše koristi meso. 
- Meso, meso i još mesa. Ako volite meso, dolazite u pravu zemlju mesa. Služi se kao predjelo, glavno jelo, a može i umesto deserta - naveo je Vučić. 
Na komentar novinarke da se priča da su devojke iz Srbije veoma lepe i da imaju posebnu vrstu lepote, premijer je kazao da misli da su žene u Srbiji najlepše na svetu. 
"One su vrlo šarmantne, pametne i vrlo jake. Srpkinje brinu o sebi, uvek su lepo odevene, one uvek žele da predstave, ne samo sebe, već i svoje porodice, svoju zemlju, gradove, na najbolji mogući način. Ponosni smo što možemo reći da imao jako pametne, veoma šarmatne žene i zato pozivam Kineze da dođu i da se sami u to uvere". 
Na lično pitanje voditeljke o tome koliko je visok, što, kako je navela, veruje da zanima i kineske građane, Vučić je rekao: "1,98 cm, što je skoro dva metra". 
Novinarka je na potom rekla da je dobro što je izabrala cipele sa visokim potpeticama. OVDE možete da pročitate predviđanje američkih obaveštajaca vezano za Kinu i Rusiju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ovako su srpski borbeni avioni dočekali kineskog predsednika:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA